Τσίπρας: Δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο

Έκανε λόγο για σκάνδαλα που ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο

Για σκάνδαλα που ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο σαν τη «Λερναία Ύδρα» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5 FM.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση για «λεηλασία του δημόσιου πλούτου για τον πλουτισμό λίγων και ισχυρών» και «συγκροτημένη στρατηγική διακυβέρνησης που έχει να κάνει το βόλεμα 'ημετέρων' τους».

 

Υποκλοπές: Νέα ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή προς Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά γίνονται «σε μια περίοδο που συντελείται η μεγαλύτερη και σκληρότερη αναδιανομή πλούτου από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς της χώρας». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η αισχροκέρδεια μεταφέρεται στην ενέργεια και την αγορά, σημειώνοντας ότι «η αισχροκέρδεια παραμένει ακέραιη».

Τσίπρας: Θα επαναδιαπραγματευτούμε ως κυβέρνηση τα εξοπλιστικά προγράμματα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι με αφορμή την πανδημία υπήρξε στοχευμένη προσπάθεια διαμόρφωσης ενός πιο ελαστικού θεσμικού περιεχομένου για απευθείας αναθέσεις -7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς- και πως τώρα «βλέπουμε να σκάνε σα χειροβομβίδες μια μετά την άλλη σκάνδαλα που αφορούν πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού και νεοδημοκρατικού περιβάλλοντος».

ΣΥΡΙΖΑ: 400.000 ευρώ απευθείας αναθέσεις σε συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εφόρμηση στον δημόσιο πλούτου που δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη, γιατί η κυβέρνηση νόμιζε ότι παίζει σε άδειο γήπεδο καθώς είχε δεσμεύσει τα περισσότερα ΜΜΕ στο πλαίσιο της λίστας Πέτσα».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εφόρμηση στον δημόσιο πλούτου που δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη»

«Είχαν την αίσθηση ότι είναι ανέλεγκτοι και ανεξέλεγκτοι να κάνουν ό,τι νομίζουν για να σφετεριστούν τον δημόσιο πλούτο για τον πλουτισμό των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Αυτό ξετυλίγεται μπροστά μας με διάφορους Πάτσηδες, με διάφορους κύριους και κυρίες, η κ. Πιτσίκα, η κ. Κούτση, η κ. Νικολάου, ο κ. Στάσσης της ΔΕΗ, μια σειρά από στελέχη που έχουν διοριστεί σε Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας», τόνισε, σημειώνοντας πως  «σε αυτό είναι δεξιοτέχνες και άριστοι, στο να βρίσκουν τρόπους για να βγάζουν χρήματα για τους δικούς τους ανθρώπους λεηλατώντας τον δημόσιο πλούτο».

Τι είπε για τον Ανδρέα Πάτση και τα «κόκκινα δάνεια»

Για τον εάν ήξερε ή όχι η κυβέρνηση για την περίπτωση Ανδρέα Πάτση, σημείωσε ότι «το ζήτημα έχει αναδειχθεί εδώ και δύο χρόνια με δημοσιεύματα, υπήρξε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. που πήρε ο εν λόγω βουλευτής της ΝΔ από τα ΕΛΤΑ». 

Πάτσης: Κινδυνεύει με έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα! 

Πρόσθεσε ότι «ο κ. Πάτσης είχε πολύ στενές σχέσεις με μια σειρά κυβερνητικά στελέχη και την οικογένεια Μητσοτάκη, είναι κουμπάρος του κ. Πέτσα, ο κ. Πέτσας δεν ήξερε με τι ασχολείται ο κουμπάρους του; Η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν μέχρι πρότινος συνεταίρος του. Κερασάκι στην τούρτα: είχαν βάλει ως συντονιστή του τμήματος της ΝΔ για την πολιτική σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον υιό του κ. Πάτση».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για περιπτωσιολογία αλλά για σχέδιο: «Βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου. Γιατί υπάρχουν εκατοντάδες Πάτσηδες, εισπρακτικές εταιρείες που έχουν δημιουργηθεί με σχέδιο να κάνουν αυτή τη δουλειά».

 

Υπόθεση Πάτση: «Κακώς μπήκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ» λένε «γαλάζια» στελέχη

Καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχουν αυξηθεί, έχει αυξηθεί το ιδιωτικό χρέος στη χώρα και πως τα κόκκινα δάνεια πέρασαν σε μια νύχτα από τις τράπεζες στα funds με έδρα στο εξωτερικό μέσω διαφόρων servicers, με ποσοστό περίπου μισό της τιμής.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας είχαμε καταφέρει να διατηρήσουμε πτωχευτικό κώδικα που προστάτευε την πρώτη κατοικία. Και σήμερα χωρίς τρόικα μια από τις βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ήταν η αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα να προχωρούν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέσω αυτής της διαδικασίας των funds και των servicers». Επισήμανε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση και η απάντησή της ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολιτευτική γυμναστική και ότι δεν έχει θέσεις. Είπε ακόμη ότι οι νομοθετικές δικλείδες ασφαλείας που είχε πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν άρεσαν στα funds και τους servicers.

Ανδρέας Πάτσης: Ποιος είναι ο βουλευτής Γρεβενών που διεγράφη από τη ΝΔ

«Είναι ένα σχέδιο λοιπόν που έχει αρχή, μέση και τέλος, που σε συνδυασμό με την τρομακτική αναδιανομή που γίνεται για εισοδήματα των μεσαίων και των αδύναμων προς όφελος κάποιων ισχυρών είναι το τελειωτικό χτύπημα της μεσαίας τάξης που προεκλογικά αυτή υπήρξε η 'σημαία' της εκστρατείας του κ. Μητσοτάκη», υποστήριξε.

Στο ερώτημα τι θα κάνει για τα κόκκινα δάνεια εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει κατατεθεί η πρόταση του κόμματος για έναν νέο πτωχευτικό κώδικα που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα δίνει προτεραιότητα σε ρυθμίσεις που θα είναι ευνοϊκές όχι για τα funds, αλλά για τους πολίτες που θα πρέπει να τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία να ανακτήσουν την περιουσία τους». 

 

Δάνεια: «Έκπτωση» στο επιτόκιο μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού

«Ατόπημα αν φυγομαχήσει στην Βουλή ο Μητσοτάκης»

«Θα είναι ατόπημα του κ. Μητσοτάκη να μην απαντήσει στην Βουλή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των υποκλοπών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας για ένα κρισιμότατο θέμα δεν θα έλθει να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν το κάνει σημαίνει ότι το βάζει στα πόδια, ότι φυγομαχεί και δεν έχει επιχειρήματα, ότι επιβεβαιώνει όσα αναφέρω στην ερώτηση που του κατέθεσα».

«Είναι ένα ερώτημα υπαρξιακό για την δημοκρατία: αν θα πάμε σε μία εκλογική αναμέτρηση με το Predador να είναι σε λειτουργία και να κατασκοπεύει τους πολιτικούς αντιπάλους με την ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Θα είναι εκτροπή από την δημοκρατική λειτουργία», σημείωσε.

«Να έλθει να πει τα επιχειρήματά του στην βουλή ο κ . Μητσοτάκης και να δώσει απαντήσεις δεν μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις, δημοσιεύματα και αποδείξεις ότι ένα παράνομο λογισμικό είναι σε λειτουργία. Ήλθε στην χώρα με ευθύνη του γραμματέα του και τα κρίσιμα πρόσωπα που συνδέονται με την λειτουργία δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή, προφυλάχθηκαν, ενώ το παράνομο λογισμικό συνεχίζει να λειτουργεί. Και ενώ συμβαίνουν αυτά ο κ. Μητσοτάκης δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η μεγάλη σκιά στα πολιτικά πράγματα και ο Μητσοτάκης να επικαλείται το απόρρητο», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top