Στρατηγός Φλώρος: «Η Ελλάδα έτοιμη να κλείσει όσα στόματα την απειλούν»

Όσα είπε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - Το ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα

Η ημερήσια διαταγή του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 

Εν όψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε ημερήσια διαταγή προς όλους τους Έλληνες, τιμώντας τους πεσόντες και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα, απαντώντας στις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων.

 Στρατηγός Φλώρος: Κολύμπι θα χρειαστούν αυτοί που θα έρθουν, για να φύγουν!

«...Σαν σήμερα 82 χρόνια πριν, ένα συναίσθημα ανεπανάληπτο και μοναδικό διαπερνούσε σαν ρίγος την ραχοκοκαλιά του Έθνους, απ’ άκρη σ’ άκρη σε βουνά, πεδιάδες και πέλαγα, σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελληνικής επικράτειας κι έφτανε μέχρι το μεδούλι της ψυχής των απανταχού Ελλήνων».

«Στην τρομερή είδηση ότι οι Ιταλοί επετέθησαν στην Ελλάδα... το Έθνος σύσσωμο ένιωσε αμέσως το Μεγάλο Κάλεσμα της Ιστορίας, το Μεγάλο Κάλεσμα του Χρέους και της Τιμής και σηκώθηκε όρθιο... Αποφασισμένο να τιμωρήσει σκληρά τον αλαζόνα εισβολέα όπως, άλλωστε, κάνει πάντα στην Ιστορία του αυτό το Έθνος. Το Έθνος των Ελλήνων»!

Και συνέχισε λέγοντας: «Η σημερινή Επέτειος μας συνεπαίρνει όλους με τα βαθιά της νοήματα. Η Γενιά του ‘40 κοίταξε μέσ’ στα μάτια την ιταλική πολεμική μηχανή, μία από τις ισχυρότερες εκείνης της εποχής, και χωρίς ίχνος φόβου και δισταγμού την αντιμετώπισε στα ίσια και κατάφερε να τη νικήσει, να την εκδιώξει, να την ταπεινώσει και να την καταδιώξει».

«Εκείνοι οι υπέροχοι κι ακατάβλητοι Έλληνες Αξιωματικοί και Οπλίτες έστειλαν σε όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, προφανώς και στη δική μας, το διαχρονικό μήνυμα πως "Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα». Αυτό το «πύρωμα στην καρδιά" καλούμαστε να νιώσουμε κι εμείς σήμερα. Αυτό το "πύρωμα στην καρδιά και στην ψυχή" που ένιωσαν όλοι εκείνοι οι Αξιωματικοί και Οπλίτες, όλοι οι Έλληνες στρατιώτες σε ξηρά, θάλασσα και αέρα».

Εν όψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε ημερήσια διαταγή προς όλους τους Έλληνες, τιμώντας τους πεσόντες και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα

Φλώρος από τη Χίο: Προετοιμαζόμαστε για να είμαστε νικηφόροι αν απαιτηθεί 

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι: «Ιδίως σήμερα, που οι απειλές και οι προκλήσεις περισσεύουν, ερχόμενες από άλλη κατεύθυνση του ορίζοντα αυτή τη φορά, το "πύρωμα και το αίμα" της Γενιάς του ‘40 πρέπει να χτυπήσει στις φλέβες μας πιο γρήγορα και πιο δυνατά από ποτέ. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν, καλούμαστε σήμερα να συνειδητοποιήσουμε από ποιους προερχόμαστε αλλά και το πού είμαστε προορισμένοι να πάμε».

«Αυτή είναι η μοίρα και το αιώνιο πεπρωμένο της Ελλάδας, που είναι προορισμένη να ζήσει και θα ζήσει. Θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει αξιοπρεπής και Ελεύθερη, σε πείσμα όλων εκείνων που διαχρονικά την πολεμούν. Όπως τότε παρέδωσε μαθήματα ελευθερίας και εθνικής αξιοπρέπειας στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου, έτσι και σήμερα, αν χρειαστεί η Ελλάδα είναι έτοιμη με τις πανίσχυρες και έτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις της να κλείσει μια για πάντα όσα στόματα την απειλούν, την προσβάλλουν, την επιτιμούν και την υποτιμούν».

Σε ό,τι αφορά τις συνεχείς προσκλήσεις της Άγκυρας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δήλωσε ότι: «Εάν χρειαστεί η Ελλάδα είναι έτοιμη με τις πανίσχυρες και έτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις της να κλείσει μια για πάντα όσα στόματα την απειλούν»

Φλώρος για τα σχόλια Ερντογάν: Ήμασταν πάντα λίγοι αλλά πάντα ισχυροί

«Δεν θα ακολουθήσουμε κανέναν στον ολισθηρό και εύκολο δρόμο της κλιμάκωσης και των προκλήσεων. Δεν θα παρασυρθούμε εκόντες, άκοντες σε καταστάσεις βολικές για τις επιδιώξεις άλλων. Είμαστε εδώ ακοίμητοι φρουροί των δικαίων εθνικών συμφερόντων μας γεμάτοι αυτοπεποίθηση και γνώση. Αυτοπεποίθηση γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε και γνώση γιατί ξέρουμε πώς να το κάνουμε αν χρειαστεί».

«Γιατί θέλουμε την ειρήνη και εργαζόμαστε εντατικά για την σταθερότητα στην περιοχή, δεν πρόκειται όμως να χαρίσουμε αμαχητί ούτε μια σπιθαμή, ούτε έναν κόκκο ελληνικού χώματος σε κανέναν! Γιατί αυτοί είμαστε εμείς και έτσι θα παραμείνουμε στον αιώνα τον άπαντα! Έλληνες! Αυτό τα λέει όλα»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top