Φλώρος από τη Χίο: Προετοιμαζόμαστε για να είμαστε νικηφόροι αν απαιτηθεί 

Απειλεί με βέτο ο Μενέντεζ στις ΗΠΑ για τα τουρκικά F-16   

Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου από τη Χίο    

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού Πενταγώνου, δηλώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και απειλές.   

Την  ίδια ώρα, ξεκάθαρο μήνυμα ότι όσο η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία πώληση αμερικανικών F-16 στην Άγκυρα, έστειλε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.


Μενέντεζ: Βέτο στα F-16 αν δε σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία

Σε αυξημένη εγρήγορση παραμένει η Αθήνα    
 

Η Αθήνα παραμένει σε αυξημένη εγρήγορση για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέπτεται Χίο, Ψαρά, Οινούσσες και Παναγιά, από όπου και προειδοποίησε μιλώντας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. 

«Παίρνουμε την απειλή πολύ στα σοβαρά. Προετοιμαζόμαστε για να είμαστε, αν απαιτηθεί, νικηφόροι. Η αξιοπρέπεια και η τιμή της πατρίδας είναι στα χέρια σας, στα χέρια τα δικά σας».  

Φλώρος για τα σχόλια Ερντογάν: Ήμασταν πάντα λίγοι αλλά πάντα ισχυροί

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς,  που συνεχίζει την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Δεν απειλούμε κανέναν, όμως αν ποτέ χρειαστεί, με τους συμμάχους μας, ή και μόνοι μας, να είστε σίγουροι, ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει». 

Εξοργίσθηκαν οι Τούρκοι από τα F – 35 στη Σούδα με Δένδια, Χαρδαλιά, Φλώρο 

Απειλεί με βέτο ο Μενέντεζ για τα τουρκικά F -16 

Σαφής και κατηγορηματικός ήταν για μια ακόμη φορά Ρόμπερτ Μενέντεζ, με αφορμή το «παράθυρο» που άνοιξε προς στιγμήν η αμερικανική γερουσία, για την πώληση F-16 στην Άγκυρα. 

Ρόμπερτ Μενέντεζ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ (πηγή: Star)  

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ διαμήνυσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δε θα εγκρίνω καμία πώληση F-16 για την Τουρκία, έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει την επιθετική του εκστρατεία σε όλη την περιοχή. Τελεία και παύλα». 

Οι Τούρκοι συνεχίζουν την επιθετική ρητορική τους

Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, οι προκλήσεις συνεχίζονται σε ρητορικό επίπεδο, με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν να δηλώνει:  «Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία. Βλέποντας δηλαδή την δύναμή σου και τα σύνορά σου, πρέπει να αποκτήσεις σε ένα λογικό και νόμιμο επίπεδο, τις σωστές σχέσεις με την Τουρκία». 

«Όσο και αν προσπαθεί η Τουρκία δεν μπορεί να βρει ευήκοα ώτα, ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ε.Ε. σε ό, τι αφορά τις παράλογες, ανυπόστατες και παράνομες διεκδικήσεις της» σχολίασε για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.   

 Οι  Τούρκοι μας θυμίζουν την επισιτιστική  βοήθειά τους το…  1941

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το tweet που ανέβασε σήμερα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, θυμίζοντας τη βοήθεια που είχαν στείλει οι Τούρκοι στη χώρα μας, το 1941, την περίοδο του μεγάλου λιμού, στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top