NY Times: Ο Ερντογάν έχει εκλογές και ανεβάζει την ένταση με την Ελλάδα

«Με πληθωρισμό και τη λίρα να καταρρέει ίσως είναι αυτό που χρειάζεται»

Με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες / Βίντεο αρχείου Star

«Την περασμένη εβδομάδα σε ένα κλειστό δείπνο στην Πράγα, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόταν στους 44 Ευρωπαίους ηγέτες όταν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον διέκοψε και άρχισε να φωνάζει».

Έτσι ξεκινάει το δημοσίευμα των New York Times με τίτλο «Οι εκλογές πλησιάζουν ο Ερντογάν ανεβάζει την ένταση με την Ελλάδα», το οποίο αναφέρεται στο «κλειστό» δείπνο στην Σύνοδο της Πράγας.

«Πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για ανειλικρίνεια σχετικά με τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο ανατολικό Αιγαίο και κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι τάσσεται με τα μέλη της, Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη και δύο ανώτερους ευρωπαίους αξιωματούχους που βρίσκονταν εκεί», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Πράγα: Ο Ερντογάν απέφυγε τον  Μητσοτάκη αλλά συνομίλησε με Αναστασιάδη!   

«Παράθυρο» από Μητσοτάκη για νέα στήριξη στο πετρέλαιο κίνησης

Συνεχίζοντας, σημειώνει πως ο Τούρκος πρόεδρος τα έβαλε σε συνέντευξη Τύπου με την Ελλάδα και απείλησε με εισβολή: «”Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”, είπε. Όταν ένας δημοσιογράφος (σ.σ. αναφέρεται στην ερώτηση του Star και της ανταποκρίτριας Μαρίας Ψαρά) ρώτησε αν αυτό σήμαινε ότι θα επιτεθεί στην Ελλάδα, εκείνος αποκρίθηκε: “Καλά καταλάβατε”».

«Την περασμένη εβδομάδα σε ένα κλειστό δείπνο στην Πράγα, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόταν στους 44 Ευρωπαίους ηγέτες όταν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον διέκοψε και άρχισε να φωνάζει», αναφέρουν οι New York Times

Η Ελλάδα πάει στον ΟΗΕ το περιστατικό με τους 92 γυμνούς στον Έβρο

Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος Στίβεν Ερλάνγκερ, πριν από αυτό το «ξέσπασμα» είχαν προηγηθεί ωστόσο και άλλα πολλά ανάλογα «ξεσπάσματα» εκ μέρους του Ερντογάν, καθώς «ο Τούρκος πρόεδρος κλιμακώνει τις απειλές κατά της συμμάχου του στο ΝΑΤΟ Ελλάδας από το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας γλώσσα που συνήθως χρησιμοποιούν στρατιωτικά γεράκια και υπερεθνικιστές».

 

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Θα φορέσει  την… πανοπλία και θα έρθει βράδυ!    

«Ενώ λίγοι διπλωμάτες ή αναλυτές προβλέπουν πόλεμο, υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση μεταξύ των Ευρωπαίων διπλωματών ότι ένας πολιτικά απειλούμενος Ερντογάν είναι όλο και πιο επικίνδυνος για τους γείτονές του – και ότι μπορεί να συμβούν “ατυχήματα”», αναφέρει το δημοσίευμα.

Δένδιας: Δε διεκδικούμε σπιθαμή εδάφους της Τουρκίας, απαιτούμε το ίδιο

Επικαλείται, μάλιστα, διπλωμάτη, που ειδικεύεται στα θέματα της Τουρκίας: «Ο Ερντογάν χρειάζεται μια κρίση για να ενισχύσει την ασταθή του θέση μετά από σχεδόν 20 χρόνια στην εξουσία. Και αν δεν του παρασχεθεί, μπορεί να δημιουργήσει μια».

«Θα έχουμε εκλογές σε 230 μέρες»: Η ατάκα βουλευτή και η απάντηση Μητσοτάκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top