«Πιο σκοτεινά» τα φετινά Χριστούγεννα - Με μέτρο ο στολισμός στην Αθήνα

Λιγότερες μέρες, λιγότερες ώρες και φώτα led στους δρόμους

Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Έκτακτα σχέδια για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επεξεργάζονται οι δήμοι της χώρας.

Η ενεργειακή κρίση αναγκάζει τις δημοτικές αρχές να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, λαμβάνοντας μια σειρά από μέτρα προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς ωστόσο να οδηγηθούμε σε «σκοτεινά Χριστούγεννα».

«Όχι» από κυβέρνηση σε οριζόντια μείωση στο ωράριο καταστημάτων

Πολλοί δήμοι της χώρας έχουν ήδη προμηθευτεί λάμπες τύπου LED για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ενώ άλλοι προσανατολίζονται στο να περιορίσουν τον χρόνο φωταγώγησης κτιρίων και δρόμων.

 

Το ξανασκέφτηκε η Ευρώπη - «Προσωρινό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου»

Ενέργεια: Τα μέτρα που αποφάσισε η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης

«Η Αθήνα, λοιπόν, θα είναι και φέτος στολισμένη και φωτισμένη. Έχοντας έντονο άρωμα γιορτών στο κέντρο και τις γειτονιές της», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας ότι ο δήμος αναβάθμισε το σύνολο του χριστουγεννιάτικου στολισμού με λάμπες τύπου LED, επιτυγχάνοντας έτσι εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 60%.

Νυχτερινό τιμολόγιο: Πότε ξεκινά το χειμερινό ωράριο για φθηνότερο ρεύμα

Στην ίδια γεωγραφική έκταση με πέρυσι θα στολιστεί φέτος ο Πειραιάς, ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη, οι μέρες που θα διαρκέσει θα μειωθούν από σαράντα σε τριάντα, ενώ τα φώτα θα σβήνουν μετά τη 1:30 τα ξημερώματα.

Ακρίβεια: Το κόστος ανά είδος θέρμανσης – Τι μας συμφέρει

Αρχές Δεκεμβρίου και όχι μέσα Νοεμβρίου, όπως συνηθιζόταν, θα ανάψουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στον Δήμο Γλυφάδας, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο δήμος προσανατολίζεται, μεταξύ άλλων, στον χρονικό περιορισμό της λειτουργίας της διακόσμησης. 

Στο τραπέζι και η τηλεργασία για εξοικονόμηση ενέργειας

Στον Δήμο Αμπελοκήπων (από τους πιο στολισμένους του πολεοδομικού συγκροτήματος) σχεδιάζονται περικοπές του στολισμού, ενώ στη Δράμα θα μειωθούν οι ώρες φωταγώγησης της «Ονειρούπολης» και θα τοποθετηθούν μετρητές ενέργειας στους πάγκους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top