Βαρβιτσιώτης: Αν θέλουν να έρθουν οι Τούρκοι, εδώ είμαστε

«Οι κόκκινες γραμμές μας είναι οι γαλάζιες σημαίες στα σύνορα»

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε προκλητική ή εχθρική ενέργεια και πως η Τουρκία θα πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις πριν επιχειρήσει το οτιδήποτε, έστειλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ούτε ο ελληνικός ούτε ο τούρκικος λαός θέλουν να εμπλακούμε σε περιπέτειες. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον, για να αναπτυχθούν και οι λαοί μας και οι οικονομίες μας και τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Ταμείο Ανάκαμψης και Έργα για τη Δυτική Αθήνα», τονίζοντας ότι οι δικές μας κόκκινες γραμμές είναι οι γαλάζιες σημαίες μας που βρίσκονται στα σύνορά μας.

Σύντομο τετ-α-τετ Βαρβιτσιώτη-Τσαβούσογλου στην κηδεία του Σίνζο Άμπε

Σε ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα γενναίο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που έχει ανησυχήσει πολύ τους γείτονές μας και προστίθεται: «Το μήνυμα που στέλνουμε είναι σαφές. Αν έρθετε, ό,τι ώρα έρθετε, είμαστε εδώ, έτοιμοι. Οι ‘κόκκινες’ γραμμές μας είναι ‘γαλανές’. Και βρίσκονται στα σύνορά μας, στο Αιγαίο, στον Έβρο».

Οι ευκαιρίες για τη Δυτική Αθήνα

Μιλώντας για τις ευκαιρίες για τη Δυτική Αθήνα από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι έργα όπως η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης ή τα προγράμματα αναδάσωσης και προστασίας του Ποικίλου Όρους – που αποτελούσαν και δικές του προεκλογικές δεσμεύσεις – θα προσφέρουν ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.

«Ξεφεύγουν» οι Τούρκοι – Τους ενοχλούν και οι Έλληνες του Πόντου

Επισήμανε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης διαμορφώθηκε μετά από 100 ώρες διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, οι οποίες έφεραν στην Ελλάδα όφελος σχεδόν 100 δισ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε τρία χρόνια να κάνει την Ελλάδα πρωτοπόρα στην Ευρώπη.

Νέες προκλήσεις: Απειλούν Έβρο, Κύπρο και νησιά οι Τούρκοι

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ακόμη, ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε δύο από τις τρεις ελληνικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Πράγα: Αναζητείται ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση

«Έχουμε καταφέρει οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι προτάσεις Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας και μιας κυβέρνησης που λειτουργεί με σχέδιο, με όραμα» τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι ζούμε σε μία βαθιά γεωπολιτική, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση για την οποία αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί και θα συνεχίσει να προσπαθεί να κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά για τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top