Πράγα: Αναζητείται ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση

«Δύσκολο» ένα τετ-α-τετ Μητσοτάκη Ερντογάν

Στην Πράγα σήμερα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής και Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Το θέμα που θα κυριαρχήσει στη Σύνοδο αναμένεται να είναι η ενεργειακή κρίση, η οποία απασχολεί τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, ολόκληρο τον πλανήτη.

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπίσει την κυριαρχία της

Στην Αθήνα επικρατεί ένα αίσθημα ικανοποίησης, καθώς έστω και μετά από μήνες βρίσκουν εύφορο έδαφος οι επίμονες προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο, για μια ενιαία ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των ενεργειακών ζητημάτων.

Το ξανασκέφτηκε η Ευρώπη - «Προσωρινό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου»

Στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για νέα δυναμική στο μέτωπο της κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του υπέρογκου ενεργειακού κόστους ελέω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και για δικαίωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα έχουμε εκλογές σε 230 μέρες»: Η ατάκα βουλευτή και η απάντηση Μητσοτάκη

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η επιστολή της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση. Οι θέσεις της Προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις, ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Στην Αθήνα επικρατεί ένα αίσθημα ικανοποίησης, καθώς έστω και μετά από μήνες βρίσκουν εύφορο έδαφος οι επίμονες προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην Αθήνα επικρατεί ένα αίσθημα ικανοποίησης, καθώς έστω και μετά από μήνες βρίσκουν εύφορο έδαφος οι επίμονες προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη / AP

Οικονόμου: Ούτε δελτία, ούτε διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η πρόταση της Φον Ντερ Λάιεν να εξετάσει ένα πλαφόν στην διεθνή τιμή του φυσικού αερίου ως ένα επείγον μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

«Δύσκολο» ένα τετ-α-τετ Μητσοτάκη Ερντογάν

Το παρών στην Πράγα θα δώσει και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στον ίδιο χώρο στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ολομέλεια της λεγόμενης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, δηλαδή των ηγετών της ΕΕ και των άλλων χωρών, που θα διαρκέσει περί τη μία ώρα.

Ενεργειακή κρίση: Κοινό δανεισμό των 27 ζητούν Τζεντιλόνι και Μπρετόν

Ωστόσο, οι δύο ηγέτες θα βρεθούν σε διαφορετικό τραπέζι και μια μεταξύ τους συνάντηση θεωρείται δύσκολη.

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης ζητά την βοήθεια των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας!  

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους 27 της ΕΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την όξυνση των τουρκικών προκλήσεων και απειλών.

«Σφαλιάρα» και από Γερμανία: Δεν αναγνωρίζουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Παράλληλα, αναμένεται να δώσει βάση στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
,

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top