Μητσοτάκης για Τουρκία: Η γεωγραφία δεν αλλάζει, η ιστορία δεν ξαναγράφεται

«Οι ανιστόρητες απειλές της συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας»

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές της Τουρκίας συντρίβονται στις δικές μας “κόκκινες γραμμές”», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Ενημερώνει τους Ευρωπαίους ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός είπε πως «το δηλητήριο της ηγεσίας της Τουρκίας δεν φτάνει στους λαούς μας, οι οποίοι είναι φίλοι» και πρόσθεσε ότι τα σύνορα μας «έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο».

Πράγα: Πόσο εφικτό είναι να συναντηθούν Μητσοτάκης – Ερντογάν     

Συνεχίζοντας, κάλεσε την Τουρκία να επανέλθει στο δρόμο της λογικής και της ειρήνης: «Οι λαοί ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει, αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Οι λαοί ξέρουν ότι οι Συνθήκες είναι για να τηρούνται. Περιμένουμε την άλλη πλευρά του Αιγαίου, στο δρόμο της λογικής και της ειρήνης».

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης – Επιδεινώθηκε η υγεία του πατέρα της Μαρέβας

«Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας»

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, είπε πως η στήριξη της κοινωνίας θα συνεχιστεί.
«Κανένας μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ένα παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Όποιος το ισχυρίζεται το αντίθετο λέει ψέματα.

Επίδομα θέρμανσης: Πόσα δωρεάν λίτρα πετρέλαιο καλύπτει – Παραδείγματα

Χρειάζεται συμπληρωματική λύση γι’ αυτό και εισηγούμαστε κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε κοινό ευρωπαίο πρόβλημα. Πρέπει να τεθεί ένα πλαφόν στην διεθνή τιμή του φυσικού αέριου και να υπάρξει αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να επανέλθει στο δρόμο της λογικής και της ειρήνης / Eurokinissi

Έρχονται νέες αυξήσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ: Στα 15 ευρώ το κιλό η φέτα

«Δεν πρέπει οι εθνικοί προϋπολογισμοί να υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Ωστόσο, «Ό,τι και να γίνει στην Ευρώπη το σχέδιο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχιστεί, χωρίς να υπάρξει διασάλευση της δημοσιονομικής ισορροπίας. Ίσως πρόσκαιρα να μας κοστίσει αλλά δεν θα μας λυγίσει», πρόσθεσε.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα: Πουλάει ακριβά ψέματα σε φθηνή τιμή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «πουλάνε ακριβά ψέματα σε φθηνή τιμή».

«Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία καταστροφολογεί για τον κορωνοϊό, για την ηλεκτρική ενέργεια, μιλάει τάχα για παραβίαση του ασύλου, όταν η αστυνομία συλλαμβάνει εγκληματικές συμμορίες».

Οικονόμου: Ούτε δελτία, ούτε διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά

«Τάζει στους πάντες τα πάντα. Ο κ. Τσίπρας είπε πως εάν είχε να μοιράσει 50 δισ. ευρώ, θα κυβερνούσε μέχρι να βαρεθεί. Αυτός ο χυδαίος, κυνικός παλαιοκομματισμός έχει καταδικαστεί από τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε.

Τα διλήμματα των εκλογών: «Η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής»

 «Ό,τι είπα στη Θεσσαλονίκη, ισχύει στο ακέραιο. Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες αυτού του τόπου;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών.

«Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση σε αυτό που προτείνουμε;», είπε και πρόσθεσε: «Το εθνικό σκάφος πρέπει να είναι ισχυρό και το τιμόνι να το κρατάει ένα δοκιμασμένο πλήρωμα. Εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και δυνατό τιμόνι σημαίνει ισχυρή ΝΔ στη διακυβέρνηση».

«Η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής κάλπης και θα αποτελέσει το θεμέλιο των επιλογών για το αύριο», συμπλήρωσε.

Για τα 48 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ: Είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων

«Τιμούμε την επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών αλλά και την άρρηκτη σχέση με την κοινωνία. Σχεδόν μισό αιώνα μετά και ύστερα από 39 μήνες γόνιμης διακυβέρνησης, η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά. Οι εξελίξεις απαιτούν να θέσω το πλαίσιο, που κινούμαστε» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

«Η 48χρονη ΝΔ εκφράζει στις μέρες μας το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου» είπε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, εξηγώντας πως αυτό έχει τέσσερα θεμέλια: την προστασία της πατρίδας, την ανοιχτή και παραγωγική οικονομία, την δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία και την εθνική ενότητα.

«Καμία κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο. Και όμως, παρά τις αντιξοότητες η πατρίδα πηγαίνει μπροστά και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, στηρίζει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων και όλα αυτά τα κάνουμε χωρίς να ναρκοθετούμε το μέλλον», κατέληξε.

Μητσοτάκης σε βουλευτές: Να είστε μετρημένοι και σεμνοί

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πήραν το λόγο 27 βουλευτές.

Στο τέλος των παρεμβάσεων τοποθετήθηκε συνολικά ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος – μεταξύ άλλων – ζήτησε από τους υπουργούς του να είναι «μετρημένοι» και «σεμνοί».

«Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες. Έχουμε να επιδείξουμε πάρα πολλά ως κυβερνητικό έργο και νομίζω ότι έχετε δίκιο όταν μερικές φορές επισημαίνετε ότι μέσα στην πυκνότητα των εξελίξεων πολλά από τα σημαντικά τα οποία γίνονται δεν περνούν τελικά στους πολίτες», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Υπάρχει, όμως, η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Όπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε}, σημείωσε, εξηγώντας όμως ότι υπάρχει και η άλλη όψη της πραγματικότητας, «και αυτή λέει ότι η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται». 

Συναγερμός για το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod που εγκατέλειψε τη βάση του

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο. Το λέω διότι δεν πρέπει μερικές φορές μέσα από την προβολή του κυβερνητικού έργου- η οποία πρέπει να γίνεται - να αγνοούμε αυτή την άλλη όψη της πραγματικότητας», είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Δε θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας  

Καταλήγοντας, σημείωσε: «Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top