Συναγερμός για το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod που εγκατέλειψε τη βάση του

Το υπερόπλο του Πούτιν πλέει στην Αρκτική

Σε συναγερμό βρίσκεται το ΝΑΤΟ, καθώς σύμφωνα με μυστική έκθεση ο Βλαντιμίρ Πούτιν τα παίζει όλα για όλα ρίχνοντας στη μάχη το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod. Μάλιστα, δυτικές πηγές θεωρούν ότι το ρωσικό θηρίο κρύβεται πίσω από τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Belgorod έχει ήδη χρησιμοποιηθεί προκαλώντας ζημιές στους αγωγούς.

Τα μικρά υποβρύχια drone που μεταφέρει μπορούν να χτυπήσουν αθόρυβα κάθε στόχο ενώ μπορούν να δημιουργήσουν και ραδιενεργά τσουνάμι. 

Έχει μήκος 184 μέτρα, πλάτος 15 μέτρα, ταξιδεύει με 60 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να παραμείνει κάτω από τη θάλασσα 120 μέρες.  

Η είδηση προέρχεται από έκθεση του ΝΑΤΟ, την οποία επικαλείται δημοσίευμα της La Repubblica.

Σύμφωνα με αυτή η Συμμαχία βρίσκεται σε επιφυλακή, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του υποβρυχίου.

υποβρυχιο

Όλοι φοβούνται πως η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη Poseidon που πολλοί χαρακτηρίζουν ως όπλο της Αποκάλυψης. 

'Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό, από Δυτικούς αναλυτές,  είναι η ικανότητα του Belgorod να μεταφέρει το Poseido, επίσημα αποκαλείται διηπειρωτικό πυρηνικο όπλο. 

Tο Belgorod θεωρείται ως το πρωτότυπο του νέου πολεμικού δόγματος που σχεδίασαν οι ναύαρχοι του Πούτιν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο σήμερα το Κρεμλίνο κατεβάζει τους τόνους και τάσσεται υπέρ μιας ισορροπημένες προσέγγισης στο θέμα των πυρηνικών όπλων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top