Πράγα: Πόσο εφικτό είναι να συναντηθούν Μητσοτάκης – Ερντογάν     

Η «μπάλα» στον Τούρκο Πρόεδρο – Απάντηση αν προκαλέσει 

Με την ένταση στα ελληνοτουρκικά στο υψηλότερο σημείο της, Κυριάκος Μητσοτάκης και  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθούν στον ίδιο χώρο την Πέμπτη, στην Πράγα. Τις τελευταίες πληροφορίες για το κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να υπάρξει μια επαφή, μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης από το Μέγαρο Μαξίμου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.    

Ελληνοτουρκικά: Πρωτοφανής επίθεση Τσελίκ στον Δένδια!  
 

Όπως ανέφερε, υπάρχουν δύο δεδομένα: Από τη μια, η κυβέρνηση εμφανίζεται ανοιχτή στον διάλογο με τον κ. Ερντογάν, εφόσον ο Τούρκος πρόεδρος που έχει δυναμιτίσει το κλίμα, το επιδιώξει, όπως είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης – Επιδεινώθηκε η υγεία του πατέρα της Μαρέβας

Από την άλλη, όμως, στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή το περιβάλλον δεν προσφέρεται τόσο για μια συνάντηση, για την οποία η ελληνική πλευρά δε βιάζεται. Ως αυτή τη στιγμή, λοιπόν, προγραμματισμός για συνάντηση δεν υπάρχει, ούτε υπάρχει ιδιαίτερη πίεση από το εξωτερικό για κάτι τέτοιο. 

Ο Ερντογάν στην Πράγα με τους κανόνες Ευρώπης και Ελλάδας

Το ότι Μητσοτάκης και Ερντογάν μπορεί να παραμείνουν «δύο ξένοι στην Πράγα», πάντως, ευνοείται και από το «στήσιμο» της Συνόδου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα που δεν προβλέπει τη συνύπαρξη και των 44 ηγετών, εκτός της έναρξης και του δείπνου της Συνόδου.

Καιρίδης στο Star: Ο Ερντογάν έχει τρομερό εκνευρισμό

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει για την τουρκική προκλητικότητα, ενώ, αν ο κ. Ερντογάν προκαλέσει καθ' οιονδήποτε τρόπο, θα πάρει απάντηση-και όχι μόνο από την Ελλάδα, καθώς στην Πράγα ισχύουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top