Επιδότηση έως 60% για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων

Θα αφορά 250.000 εγκαταστάσεις

Πρόγραμμα με επιδότηση έως και 60% για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μπαίνει σε εφαρμογή με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το πρόγραμμα θα αφορά συνολικά 250.000 κατοικίες, επιχειρήσεις αλλά και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης επιδοτεί την «αρπαχτή» στην ενέργεια

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες

 

Το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων θα αφορά συνολικά 250.000 κατοικίες, επιχειρήσεις αλλά και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων θα αφορά συνολικά 250.000 κατοικίες, επιχειρήσεις αλλά και αγροτικές εκμεταλλεύσεις / Eurokinissi

«Εγκαθιστώντας αυτό το σύστημα των 12KWH, με μία εκτιμώμενη παραγωγή γύρω στις 18.000 κιλοβατώρες ετησίως, ουσιαστικά θα μηδενίσω τους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά και εξασφαλίζω τα καύσιμα για δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα», αναφέρει στο Star ο Δημήτρης Βασίλας, ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος μένει στη Βούλα και έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιδότηση στην ενέργεια: Τα μέτρα στήριξης του πακέτου - μαμούθ 

Όπως εξηγεί, υπολογίζει το όφελος σε 3.500 – 4.000 ευρώ σε ετήσια βάση, με την επένδυση να έχει κοστίσει συνολικά 12.000 ευρώ.

Τι κερδίζουν οι καταναλωτές με την επιδότηση στο ρεύμα - Δείτε παραδείγματα

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα και η επιδότηση, που γίνεται, είναι μια καλή αρχή για την ενεργειακή αυτονομία των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων βοηθά στην επίσπευση της βιώσιμης ανάπτυξης και στη μείωση του κόστους των κατασκευών, αφού τα φωτοβολταϊκά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν δομικά υλικά», αναφέρει, η σύμβουλος ενεργειακής οικονομίας, Δάφνη Γρηγοριάδη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top