Τι κερδίζουν οι καταναλωτές με την επιδότηση στο ρεύμα - Δείτε παραδείγματα

Σε τρεις κλίμακες η επιδότηση από την 1η Οκτωβρίου

Τις νέες επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση , παρουσιάζοντας ένα κλιμακωτό σύστημα που θα ισχύσει για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών στην ενέργεια

Συγκεκριμένα η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα χωρίζεται στα εξής τρία κλιμάκια, ανάλογα με την κατανάλωση:

Επιδότηση στην ενέργεια: Τα μέτρα στήριξης του πακέτου - μαμούθ 

  • Για κατανάλωση ως 500 kw απορροφάται το 90% της αύξησης. Επιδοτούνται τα νοικοκυριά με 436 ευρώ την κιλοβατώρα και αφορά το 90% των νοικοκυριών.
  • Για κατανάλωση ως 1.000kw απορροφάται το 80% της αύξησης. Επιδοτούνται με 386 ευρώ την κιλοβατώρα. Αν μειώσει ένα νοικοκυριό κατά 15% την κατανάλωσή του, η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ την κιλοβατώρα.
  • Για κατανάλωση πάνω από 1.001 κιλοβατώρες, δηλαδή το 2% των νοικοκυριών. Γι' αυτή την κατηγορία απορροφάται το 70% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 336 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε περίπτωση εξοικονόμησης 15% συγκριτικά με το περασμένο έτος.
  • Για όσους είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο θα γίνει απορρόφηση 100% της αύξησης. Θα επιδοτηθούν με 485 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πόσο θα πληρώσουν οι καταναλωτές – Παραδείγματα

Η εξοικονόμηση για τα νοικοκυριά με την εφαρμογή των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα φτάνει μέχρι και 74% .

Λογαριασμοί ρεύματος: 23 τρόποι για να μειώσετε την κατανάλωση

Σύμφωνα με τους σχετικούς υπολογισμούς από πηγές του υπουργείου:

  • Νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 400ΚWh/μήνα: Θα πλήρωνε χωρίς τις επιδοτήσεις 236 ευρώ. Με την επιδότηση θα πληρώσει τελικά 62 ευρώ.
  • Νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 700ΚWh/μήνα: Θα πλήρωνε χωρίς τις επιδοτήσεις 413 ευρώ. Με την επιδότηση θα πληρώσει τελικά 118 ευρώ και αν εξοικονομήσει 15%, θα πληρώσει 108 ευρώ.
  • Νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 1.200ΚWh/μήνα: Θα πλήρωνε χωρίς τις επιδοτήσεις 708 ευρώ. Με την επιδότηση θα πληρώσει τελικά 230 ευρώ και αν εξοικονομήσει 15%, θα πληρώσει 220 ευρώ.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top