Επιδότηση στην ενέργεια: Τα μέτρα στήριξης του πακέτου - μαμούθ 

Φρένο στους λογαριασμούς ρεύματος - Πότε θα δίνεται επιπλέον επιδότηση

Με ένα νέο πακέτο - μαμούθ, που ξεπερνά το 1 δισ.  ευρώ, συνεχίζονται τον Οκτώβριο οι κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Το ύψος της ενίσχυσης θα εξαρτάται από την κατανάλωση, ενώ όσοι καταφέρουν να περιορίσουν τη χρήση των πιο ενεργοβόρων συσκευών, θα δουν extra επιδότηση στο λογαριασμό τους. 

 

Ρεύμα: Αυτές είναι οι νέες κλιμακωτές επιδοτήσεις - Ποιοι δικαιούνται bonus

Κλιμακωτή επιδότηση – «ασπίδα» για μικρομεσαία νοικοκυριά

Η στήριξη σε όσους καταναλώνουν μέχρι 500 κιλοβατώρες το μήνα, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, θα συνεχιστεί και τον Οκτώβριο, καθώς η επιδότηση θα καλύψει το 90% του αυξημένου κόστους ρεύματος. Έτσι η τιμή της κιλοβατώρας θα συγκρατηθεί στα 15 με 16 λεπτά. Νοικοκυριά με μεγαλύτερες καταναλώσεις θα έχουν, όμως, ως και 10 λεπτά χαμηλότερη επιδότηση. Ωστόσο αν το  ρολόι γράψει 15% λιγότερες κιλοβατώρες από πέρσι, θα πάρουν bonus. .

«Έκρηξη» στις καταγγελίες για τις χρεώσεις στο ρεύμα

Καταστήματα: Επιδότηση – αμορτισέρ στο 80% των αυξήσεων

Εκτός από τα νοικοκυριά, επιδοτήσεις θα έρθουν και για τις μικρές επιχειρήσεις. 

Η επιδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  

Η επιδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις 

Η επιδότηση για τις μικρές επιχειρήσεις φτάνει σχεδόν στα 40 λεπτά. Έτσι, αντί για 1.214 ευρώ, το ρεύμα θα κοστίσει 418 ευρώ. 

Σκρέκας: Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη

«Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη κατά τους χειμερινούς μήνες που έρχονται, ώστε να ανταποκριθούμε στη δοκιμασία που θέτει ο ενεργειακός πόλεμος, ο οποίος εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και μας επηρεάζει αναπόφευκτα» τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά την παρουσίαση των μέτρων.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top