Ερντογάν: «Μητσοτάκης και Δένδιας ζουν στον κόσμο τους»

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για πνιγμούς βρεφών

Σε προκλητικούς τόνους συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δύο ημέρες μετά το «σόου» στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου κατηγόρησε την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών μεταναστών, παρουσιάζοντας και δήθεν σχετικές φωτογραφίες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κέντρο Turkevi στη Νέα Υόρκη είπε πως η κυβέρνησή του ποτέ δε θέλησε να μειώσει τον ελληνικό πληθυσμό στην Τουρκία και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας «ζουν στον κόσμο τους».

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Δύο ξένοι στη Νέα Υόρκη 

«Για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών δεν μπορώ να πω πολλά, δεν είναι ομόλογος μου. Ας δει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ας μιλήσει μαζί του. Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός, δυστυχώς, δε γνωρίζει τη δική του κατάσταση με την Τουρκία. Δεν υπήρξαμε η κυβέρνηση που να θέλει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία. Αντίθετα, όταν είχα ταξιδέψει στην Τένεδο και Ίμβρο, για παράδειγμα, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες που ζούσαν εκεί. ''Πού είναι τα παιδιά σου;''. ''Στην Αμερική'', μου είπαν. Τους είπα, ''Φέρτε τους να ζήσουν εδώ''. ''Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική'', μου είπαν. Τι δείχνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν έχει καμία επιθυμία ή κόπο να ζήσει στην Τουρκία. Αν μη τι άλλο, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί, αν δεν είχε υπηκοότητα. Αλλά φυσικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δε γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Ζουν στον κόσμο τους», είπε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη. 

Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης θα απαντήσει στον Ερντογάν με επιχειρήματα 

Ο Ερντογάν επανέλαβε, μάλιστα, ότι αποφάσισε να διαμεσολαβήσει για τον γάμο ενός Έλληνα με Τουρκάλα. «Στην πραγματικότητα, είχε πολύ νόημα, ότι μια φορά μια οικογένεια (Έλληνα) δεν επέτρεψε σε κάποιον να παντρευτεί μια Τουρκάλα. Είπα, “αν μου ζητήσετε βοήθεια, θα προσπαθήσω”. Υπάρχει και αυτό». 

«Χαστούκι» ΕΕ στην Τουρκία: Εξαφανίσατε την ελληνική μειονότητα στην Πόλη  

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Η Σύνοδος του Πατριαρχείου πρέπει να έχει ορισμένο αριθμό μελών. Ο αριθμός τους είχε μειωθεί σε επτά. Επειδή δεν είχε συγκεκριμένο αριθμό, είπα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: “Φέρτε τους ιερείς από το εξωτερικό, θα τους δώσω την υπηκοότητα, γιατί πρέπει να είναι πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας, άρα ολοκληρώσατε τη Σύνοδο”. Την ολοκλήρωσαν έτσι».

«Επί εποχής μας δε διώξαμε κανέναν Ρωμιό από τη χώρα μας», είπε, για να προσθέσει προκλητικά πως «δεν υπάρχει όμως όριο στις διώξεις που διαπράττουν αυτή τη στιγμή στους πολίτες μας  και τους συμπατριώτες μας στη Δυτική Θράκη».

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για πνιγμούς βρεφών

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τους προκλητικούς ισχυρισμούς του από το βήμα του ΟΗΕ για θανάτους βρεφών μεταναστών εξαιτίας του ελληνικού λιμενικού.

Μητσοτάκης: «Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα»

O Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τους προκλητικούς ισχυρισμούς του από το βήμα του ΟΗΕ για θανάτους βρεφών μεταναστών εξαιτίας του ελληνικού λιμενικού

O Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τους προκλητικούς ισχυρισμούς του από το βήμα του ΟΗΕ για θανάτους βρεφών μεταναστών εξαιτίας του ελληνικού λιμενικού / AP

«Είχαμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε την ομιλία μας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με διάφορες φωτογραφίες. Η συμπερίληψη αυτών στην παρουσίαση εμπλούτισε και την ομιλία μας. Μία από τις φωτογραφίες που έδειξα ήταν το άψυχο σώμα του βρέφους Ασίμ , που ήταν 9 μηνών, και του Aμπντούλ Βαχάπ, 4, που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή», δήλωσε προκλητικά ο Ερντογάν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top