Μητσοτάκης: «Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα»

Η ομιλία του πρωθυπουργού στους ομογενείς της Νέας Υόρκης

Στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Αυστηρό μήνυμα κατά της Τουρκίας και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρωθυπουργός μέσω της ομιλίας του σε οργανώσεις της ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

«Πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας σε Ερντογάν από Μητσοτάκη – Δένδια 

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο των επαφών του, συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β', με  αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων και στη συνέχεια είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της αμερικανοεβραϊκής oργάνωσης AIPAC.

Στις 19.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη παρευρέθηκαν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top