Δημοσκόπηση GPO για το Star: Ποιος αρχηγός «νίκησε» στη ΔΕΘ

Το ποσοστό με το οποίο προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Με διαφορά 7,3 % προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου στη μεγάλη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star, η  οποία παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα και καταγράφει πόσο επηρεάσθηκε το πολιτικό σκηνικό από την παρουσία και τις εξαγγελίες  των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ.    

Δειτε το video με ολόκληρη την παρουσίαση της δημοσκόπησης 

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 19-21 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.200 ατόμων.  

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε Βουλευτικές εκλογές, με το σύστημα της απλής αναλογικής, εσείς ποιο κόμμα είναι ποιο πιθανό να ψηφίσετε», τα ποσοστά στις απαντήσεις ήταν: 

ΝΔ 32,7%
ΣΥΡΙΖΑ 25,4% 
ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ 10,9%
ΚΚΕ 5,3% 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,8% 
ΜέΡΑ25 2,2% 
ΕΛΛΗΝΕΣ 1,7%
ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,5% 
ΑΛΛΟ 3,9% 
ΛΕΥΚΟ  - ΑΚΥΡΟ 1,1% 
ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ 1,7% 
ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 9,8%

GPO STAR πρόθεση ψήφου      

Η «μάχη» της ΔΕΘ: Ποιος πολιτικός αρχηγός κέρδισε  

Θετικά ή μάλλον θετικά κρίνει τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του το 50,7% των ερωτωμένων πολιτών στη μεγάλη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star. Την αντίστοιχη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα την κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά το 36.4 % (και αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 58,5%).  

GPO παρουσία στη ΔΕΘ    

«Πληρωμένη» απάντηση της Ελλάδας σε Ερντογάν από Μητσοτάκη – Δένδια     

Όσον αφορά το ποιος αρχηγός έπεισε περισσότερο τους πολίτες, με βάση όσα είπαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, το 41,7% απαντά ο Κ. Μητσοτάκης, το  30,7% ο Α. Τσίπρας και το 24,2% «κανένας από τους δύο».       

GPO Star Ποιος έπεισε στη ΔΕΘ

Σχετικά με την απήχηση στους ερωτώμενους των όσων αναγγέλθηκαν ανά τομείς, τα δυνατά «χαρτιά» του Κ. Μητσοτάκη έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι η διαχείριση των εθνικών ζητημάτων  με 49,8% θετικές γνώμες (έναντι 27.4% για τον Αλέξη Τσίπρα στον ίδιο τομέα), για να ακολουθήσουν αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης (43,8% έναντι 30,6% για Α. Τσίπρα), αντιμετώπιση ακρίβειας και πληθωρισμού (42,5% έναντι 30,5% για Α. Τσίπρα), προστασία  μεσαίας τάξης (40,2% έναντι 31,2% για Α. Τσίπρα). Μικρή είναι η «ψαλίδα» στο ζήτημα της ενίσχυσης των εργαζομένων (38,5% για Μητσοτάκη έναντι 36,0% για Α. Τσίπρα).  

GPO Star απήχηση κομμάτων ανά τομείς     

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης επιδοτεί την «αρπαχτή» στην ενέργεια

Ποιον βλάπτουν περισσότερο οι κυρώσεις στη Ρωσία 

Σχετικά με τον ποιον βλάπτουν περισσότερο οι κυρώσεις στη Ρωσία, οι ερωτώμενοι στη δημοσκόπηση της GPO απαντούν στη μεγάλη πλειοψηφία τους (62,1%) ότι βλάπτουν περισσότερο την Ευρώπη και τους λαούς της. «Εξίσου και τις δύο πλευρές» απαντά το 24,3%, ενώ μόνο το 10,7% πιστεύει ότι βλάπτουν τη Ρωσία και τον Πούτιν. 

GPO Star για κυρώσεις στη Ρωσία

    

Οι μετεκλογικές εξελίξεις 

Όσον αφορά τι είδους κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες να προκύψει από τις εκλογές, το 52,1% τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, έναντι 44,9% που προτιμά μια κυβέρνηση συνεργασίας.  

GPO Star  προτίμηση σε είδος κυβέρνησης

Εφόσον όμως δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το 58,2% προτιμά να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 39,1% προτιμά να γίνουν ξανά εκλογές ώστε να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. 
 

 

GPO Star Τι κυβέρνηση είναι καλύτερη

 Η άποψη για τους πολιτικούς αρχηγούς 

Στην άποψη των  ερωτώμενων πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς προηγείται στη θετική/μάλλον θετική ο Κ. Μητσοτάκης (48,6%) και ακολουθούν: Ν. Ανδρουλάκης (37,8%), Α. Τσίπρας (37,2%), Δ. Κουτσούμπας (27,8%), Γ. Βαρουφάκης (23,7%) και Κ. Βελόπουλος (12,1%).

    
GPO Star άποψη για πολιτικούς αρχηγούς    

Καταλληλότερος πρωθυπουργός 

Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας», το 44,9% απαντά ο Κ. Μητσοτάκης, το 33,2% ο Α. Τσίπρας και το 21,5% «κανένας από τους δύο».    

GPO Star Καταλληλότερος για πρωθυπουργός
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top