Εξεταστική: Ο Ρουμπάτης παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσαν τον Πιτσιόρλα 

Σταμάτησε η παρακολούθηση όταν έγινε Υφυπουργός Οικονομίας  

Γιάννης Ρουμπάτης

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ (επί κυβέρνησης Τσίπρα), Γιάννης Ρουμπάτης, φέρεται να παραδέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις. την άμεση παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα

ΝΔ: Αποκαλύπτεται η παρακολούθηση Πιτσιόρλα παρά τη διάψευση Τσίπρα 

Όπως διευκρίνισε ο λόγος ήταν ότι ο τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, διορισμένος από την κυβέρνηση, διαπραγματευόταν την πώληση τεράστιας έκτασης εθνικού εδάφους σε αλλοδαπές εταιρείες που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ. 

Φέρεται μάλιστα να παρουσίασε και αποδείξεις στα μέλη της επιτροπής που καθιστούσαν αναγκαία την παρακολούθηση του Πιτσιόρλα: Ένα χάρτη της έκτασης που επρόκειτο να πωληθεί, μαλλον το ναυάγιο στην Zάκυνθο.   

Τσίπρας για υποκλοπές: Ποινικές ευθύνες σε όσους κρύψουν την αλήθεια

O κ. Ρουμπάτης ενημέρωσε τότε τον Αλέξη Τσίπρα για τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην ΕΥΠ, λέγοντας του ότι παρακολουθούν έναν τεχνοκράτη, χωρίς να του πει το όνομα του Πιτσιόρλα και ο τότε πρωθυπουργός του ζήτησε να συνεχίσει την παρακολούθηση.  

Πότε σταμάτησε η παρακολούθηση Πιτσιόρλα   

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται ακόμα να ανέφερε ότι η παρακολούθηση στο κινητό τηλέφωνο του κ. Πιτσιόρλα σταμάτησε όταν από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ έγινε  Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, με απόφαση Τσίπρα. 

Πιτσιόρλας: Με παρακολουθούσαν οι δικοί μου – Μου είναι αδιανόητο
 

Σχετικά με τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης φέρεται να είπε ότι επί  δικής του θητείας δεν υπέπεσε στην αντίληψή του η ύπαρξη συστήματος spyware στην Ελλάδα. 
 
Για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ ο κ. Ρουμπάτης διέψευσε κατηγορηματικά την εμπλοκή της ΕΥΠ ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχει εμπλοκή άλλων δυνάμεων εκτός ελληνικής επικράτειας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top