Πιτσιόρλας: Με παρακολουθούσαν οι δικοί μου – Μου είναι αδιανόητο

Τζανακόπουλος: Η εντολή είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά

H εντολή για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα αφορούσε ένα οικονομικό ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Αδιανόητο» χαρακτηρίζει το γεγονός ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) ο πρώην αναπληρωτής Οικονομίας Στέλιος Πιτσιόρλας όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και μάλιστα «εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού».

«Η πρώτη εκδοχή αυτής της υπόθεσης, όπως προκύπτει από τις διαρροές και από αυτά που λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖA στα κανάλια, ήταν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση “κληρονόμησε” από την προκάτοχό της τις παρακολουθήσεις για την ιστορία της Ζακύνθου, τις συνέχισε για να μην κατηγορηθεί για παρεμβάσεις, δεν προέκυψε τίποτα και τις σταμάτησε», σημειώνει σε συνέντευξή του στα Νέα.

Κούλογλου: Γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθήσεις – Ήταν μία κακή πρακτική

Με αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «το ότι δεν μου τηλεφώνησε ακόμη ο Τσίπρας είναι κι αυτό μια απάντηση» και προσθέτει: «Ο Τσίπρας με απασχολεί, γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια πολύ βαθιά σχέση».

Δημοσκόπηση: Τι άλλαξε στο πολιτικό σκηνικό στον απόηχο των παρακολουθήσεων

«Ξέρανε ότι υπήρχε μια παρακολούθηση και το άφηναν έτσι, χωρίς να μου πουν μια κουβέντα... Μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα», σημειώνει.

Επιτροπή Θεσμών Βουλής: Η «απόρρητη» συνεδρίαση έγινε… σουρωτήρι διαρροών

Μάλιστα, σημειώνει με αιχμές πως «η διαφορά με την υπόθεση Ανδρουλάκη είναι ότι εμένα με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι».

Τζανακόπουλος: Η εντολή είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε, μιλώντας στον Σκάι, πως η εντολή για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα αφορούσε ένα οικονομικό ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Συνεργάτες Καραμανλή: Καμία αιχμή για κυβέρνηση – Είπε τα αυτονόητα

Όπως είπε, δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση για να διακοπεί, μετά την εκλογή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, και έτσι συνεχίστηκε, καθώς σε αντίθετη περίπτωση «θα υπήρχε εύλογη υποψία ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας, θα ήθελε να διασώσει δικούς του ανθρώπους».

Δημήτρης Τζανακόπουλος

H εντολή για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα αφορούσε ένα οικονομικό ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος / Eurokinissi

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησης των Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη και να σταματήσει να επικαλείται «ένα ανύπαρκτο απόρρητο, που δεν ισχύει έναντι της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής».

ΣΥΡΙΖΑ: Ουδεμία εντολή παρακολούθησης βουλευτή ή ευρωβουλευτή επί κυβέρνησης Τσίπρα

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Πιτσιόρλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως ουδεμία εντολής παρακολούθησης βουλευτή ή ευρωβουλευτή δόθηκε επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει η εν λόγω εντολή αφορά την υπόθεση εξαγοράς χιλιάδες στρεμμάτων εκτάσεων στο νησί Οξυά και αργότερα στην περιοχή «ναυάγιο» της Ζακύνθου (περιοχές NATURA) από υπηκόους Κατάρ, καθώς απαγορευόταν η αγοραπωλησία από ξένο υπήκοο.

«Η εντολή Τσίπρα ήταν τότε σαφής: Η ΕΥΠ να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος», αναφέρει.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

«Η προσπάθεια αντιπερισπασμού αποδεικνύει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη – Η έρευνα για την ΠΙΜΑΝΑ ξεκίνησε την περίοδο 2012-2015 επί ΝΔ - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Μητσοτάκης; - Τον προκαλούμε να αποχαρακτηρισθούν όλα τα έγγραφα και για ΠΙΜΑΝΑ και για Ανδρουλάκη, για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.»

Η προσπάθεια αντιπερισπασμού και συμψηφισμού των καθεστωτικών πρακτικών Μητσοτάκη που συστηματικά παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους για αδιευκρίνιστους, δήθεν εθνικούς λόγους, με μια υπόθεση του 2014 που αφορά διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος, αποδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ αφορά στην υπόθεση της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, συμφερόντων Κατάρ, που επιχείρησε το 2014 να αγοράσει χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων (με απατηλά συμβόλαια ιδιοκτησίας) το νησί Οξυά και, αργότερα, την περιοχή «ναυάγιο» της Ζακύνθου - περιοχές NATURA.

Η υπόθεση διερευνήθηκε αναλυτικά από την ΕΥΠ. Κι αυτό, επιπροσθέτως, δεδομένου ότι το νησί Οξυά υπόκειται σε καθεστώς παραμεθορίου όπου απαγορεύεται η αγοραπωλησία από ξένο υπήκοο. Η έρευνα ξεκίνησε από τη περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ (2012-2015) και συνεχίστηκε απερίσπαστα, χωρίς άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εν τέλει κατέληξε στον εισαγγελέα διαφθοράς.

Τα δε σχετικά πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ για την εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα. Μετά την αποστολή τους διέρρευσαν και αυτολεξεί έχουν δημοσιευτεί στο τύπο εδώ και δυο χρόνια.

Σήμερα ξαφνικά σερβίρονται ξαναζεσταμένα ως δήθεν νέες αποκαλύψεις που δήθεν κάποιους εκπλήσσουν, ενώ δυο χρόνια τώρα ουδέποτε ασχολήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έχει τίποτα να κρύψει και τίποτα να φοβηθεί από τη περίοδο διακυβέρνησής του. 

Ουδεμία εντολή παρακολούθησης εκλεγμένου βουλευτή, ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφου επειδή ενοχλούσε η έρευνα του, έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η εντολή Τσίπρα ήταν τότε σαφής: Η ΕΥΠ να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος. 

Και ουδεμία πολιτική παρέμβαση υπήρξε για να ματαιωθούν ή να κουκουλωθούν σε εξέλιξη έρευνες, που όλες άλλωστε δια της νόμιμης οδού, κατέληξαν στον εισαγγελέα.

Ουδέν κρυπτόν, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, από τη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια μπορείτε να πείτε το ίδιο για τη δίκη σας;

Αν ναι, σας προκαλούμε να ζητήσετε αύριο κιόλας:

1) Από τον Διοικητή της ΕΥΠ να αποχαρακτηρίσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν στο νησί Οξυά και στο «ναυάγιο» της Ζακύνθου.
Το ίδιο όμως να πράξει και για τις υποθέσεις  Ανδρουλάκη - Κουκάκη, ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει επιτέλους την αλήθεια.

2) Να διαβιβασθούν αύριο κιόλας όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί βουλευτών και ευρωβουλευτών στην ΑΔΑΕ προκειμένου να ελεγχθεί αν και ποιος ακόμη και σήμερα παρακολουθείται.

Ιδού η Ρόδος…».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top