Τσίπρας για υποκλοπές: Ποινικές ευθύνες σε όσους κρύψουν την αλήθεια 

Οικονόμου: Επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού

Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη διαφωνία της ΝΔ στη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, σχετικά με την κλήτευση συγκεκριμένων προσώπων για να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Σημειώνεται ότι μετά τη διαφωνία για τον κατάλογο των προσώπων που θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τσίπρας: Όσοι δεν αποκαλύψουν την αλήθεια τις υποκλοπές θα έχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες 
  

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε συγκεκριμένα:   

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να κρύψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις.

Αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες.

Δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή.

Που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια. Για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζει.

Καλό είναι όλοι να γνωρίζουν, ότι αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια. 

Αλλά όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος 
και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπίας, προκειμένου να τα συγκαλύψουν.

Και αυτοί που σύντομα θα λογοδοτήσουν και απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στο νόμο, δεν είναι όσοι μάχονται για την αλήθεια και υπερασπίζονται το πολίτευμα, αλλά όσοι μάχονται για να επιβάλουν το σκοτάδι και υπονομεύουν τη Δημοκρατία».

 

Οικονόμου: Επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού από Τσίπρα με ύφος από την εποχή των «αγανακτισμένων» 

 

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο  για «μια επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού» και καταλόγισε απειλές του κ. Τσίπρα σε  όσους και όσες σέβονται τις θεσμικές διαδικασίες 

Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας χειρίζεται την υπόθεση Ανδρουλάκη με μυθεύματα»

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Οικονόμου: 

«Ο κ. Τσίπρας, ύστερα και από τα όσα αποκαλύπτονται για τις παρακολουθήσεις στελεχών των κυβερνήσεών του στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, αντί να κινηθεί με θεσμική υπευθυνότητα, επέλεξε  για άλλη μια φορά ανεύθυνες κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού.

Επιπλέον, σε μια επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού, με το γνωστό από την περίοδο των «αγανακτισμένων» επιτηδευμένα οργίλο ύφος του, απειλεί ευθέως όσους και όσες σέβονται τις θεσμικές διαδικασίες και επιδιώκουν τη σοβαρή, ουσιαστική και με κανόνες διερεύνηση και διαλεύκανση όλων των ζητημάτων.

Όση σκόνη κι αν προσπαθεί να σηκώσει ο κ. Τσίπρας, όσες απειλές και αν εκτοξεύσει, το ζήτημα των επισυνδέσεων θα φωτιστεί για όλη την τελευταία δεκαετία. Στη δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες, που ορίζονται με νόμους και επιβάλλεται να τηρούνται μέχρι κεραίας. Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top