Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας χειρίζεται την υπόθεση Ανδρουλάκη με μυθεύματα»

«Η επίσκεψη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ αποσκοπούσε μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων»

Επίσκεψη στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας 

«Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποσκοπούσε μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων», αναφέρει με σημερινή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ασκώντας κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τους χειρισμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές σε εννέα μήνες από τώρα

«Η σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ αποσκοπούσε μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς να φέρνει κανένα αποτέλεσμα», αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύντομη συνάντηση Δένδια με την Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Επισημαίνει επίσης, ότι η υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη έχει περάσει τάχιστα, και με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, στη δικαιοδοσία της ελληνικής Δικαιοσύνης και της Βουλής και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «χειρίζεται το ζήτημα με όρους ελαφρού θεάματος, χρησιμοποιώντας μυθεύματα και ουρανομήκεις ανακρίβειες».

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Η υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη έχει περάσει τάχιστα, και με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, στη δικαιοδοσία της ελληνικής Δικαιοσύνης και της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας χειρίζεται το ζήτημα με όρους ελαφρού θεάματος, χρησιμοποιώντας μυθεύματα και ουρανομήκεις ανακρίβειες. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος θα βρίσκεται αύριο στη Βουλή και εκεί θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις, μέσω θεσμικών διαδικασιών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Βουλή: Ψηφίστηκε η πρόταση για Eξεταστική Eπιτροπή στην υπόθεση Ανδρουλάκη

«Από τις θεσμικές διαδικασίες θα προκύψουν προτάσεις βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου και διόρθωσης διαχρονικών παθογενειών. Η σημερινή επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ αποσκοπούσε μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς να φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Φυσικά, σχετικά με τις πληροφορίες, που εσχάτως βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών της κυβέρνησης του, όταν ήταν πρωθυπουργός, παραμένει άλαλος. Θα αναγκαστεί, όμως, να τοποθετηθεί οσονούπω», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Αλ. Τσίπρας: Να διεξάγει έρευνα η ΑΔΑΕ για το αν και πόσοι βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθούνται ακόμη

Να διεξάγει έρευνα για το «εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, κατά τη σύσκεψη που είχε νωρίτερα με το προεδρείο της ανεξάρτητης αρχής.

Βουλή: Το «ταμείο» της σύγκρουσης για τις υποκλοπές   

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προδευτική Συμμαχία επισήμανε στις δηλώσεις του ότι «η ΑΔΑΕ αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο προκειμένου να τηρείται το γράμμα  του Συντάγματος και να προστατεύεται ο κάθε πολίτης από κακόβουλες πρακτικές παραβίασης του συνταγματικού δικαιώματος του απόρρητου των επικοινωνιών».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή μεταπολιτευτικά θεσμική παραβίαση, αντιδημοκρατική εκτροπή».

Ζήτησε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, «να διεξάγει έρευνα προκειμένου αυτή η μεγάλη σκιά να φύγει από το πολιτικό μας σύστημα και από την λειτουργία του πολιτεύματος» και να δοθούν απαντήσεις για το «εάν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, υπάρχουν που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία».

Ανδρουλάκης: Δίνω ραντεβού στον Μητσοτάκη στην εξεταστική επιτροπή 

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας ενθάρρυνε τον κ. Ράμμο, να καλέσει τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να του διαβιβάσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων, όσων βουλευτών και ευρωβουλευτών επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την έρευνα, προκειμένου η ΑΔΑΕ επισήμως να δώσει απαντήσεις.

«Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ όσο και όσοι την στελεχώνουν θα πράξουν το καθήκον τους. Αναμένω ότι θα πράξει το καθήκον του και ο πρόεδρος της Βουλής», είπε ο κ. Τσίπρας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top