Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποδοχή της λίστας τους με τους μάρτυρες

Συνεδρίαση της Βουλής

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των παρακολουθήσεων προκάλεσε η μη αποδοχή των λιστών τους με τους μάρτυρες.

Η Νέα Δημοκρατία είπε «όχι» στις λίστες των δύο κομμάτων, που περιλάμβαναν ακόμη και το όνομα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, (πρόταση του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ) και τα 2 κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν διαμαρτυρόμενα.

Ράλλυ Ακρόπολις: Στην υπερειδική του ΟΑΚΑ με φόρμα racing ο Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταθέσουν οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κοντολέων, Θεμιστοκλής Δεμίρης, Βασιλική Βλάχου, Χρήστος Ράμμος, Θανάσης Κουκάκης, Τάσος Τέλλογλου, Ελίζα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Τερζής, Αγγελος Μπίνης, Φέλιξ Μπίτζιος, Διονύσης Μελιτσιώτης, Ντίλιαν Ταλ, Μπάρζακ Μπιλ, Γιάννης Λαβράνος, Σταύρος Μαλιχούδης, καθώς και οι οι επιχειρησιακοί που παρακολουθούσαν και συνέλλεγαν στοιχεία για τους κυρίους Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

ΝΔ: Αποκαλύπτεται η παρακολούθηση Πιτσιόρλα παρά τη διάψευση Τσίπρα 

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε μακροσκελέστατη λίστα μαρτύρων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και δημοσιογράφοι, οι επικεφαλής της ΕΥΠ, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και σειρά επιχειρησιακών στελεχών.

Κούλογλου: Γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθήσεις – Ήταν μία κακή πρακτική

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ έχει προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες οι διοικητές της ΕΥΠ από το 2012 μέχρι και σήμερα, δηλαδή οι κ.κ. Δραβίλλας, Ρουμπάτης, Κοντολέων και Δεμίρης, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αγ. Μπίνης, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών intelexa και Krikel, καθώς και ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δε δέχομαι να μου ψιθυρίσουν στο αυτί»

ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μοναδική τους επιδίωξη ήταν να εργαλειοποιήσουν ένα σοβαρό ζήτημα που έχει σχέση με τη λειτουργία των θεσμών προκειμένου να στήσουν ένα φτηνό επικοινωνιακό show σε βάρος της έρευνας», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

«Είναι λυπηρό, που κόμματα  της  αντιπολίτευσης σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα επιλέγουν τη δημιουργία εντυπώσεων, επιμένοντας σε κραυγές αντί για επιχειρήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τους ακολουθήσει. Ας μείνουν «αγκαλιά» ο ένας με τον άλλο ακολουθώντας αντιθεσμικές συμπεριφορές αποχώρησης αντί για επί της ουσίας συζήτηση μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών», καταλήγει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top