Ακάρ για συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: Μην μπαίνετε σε περιπέτειες

Κατηγορεί την Ελλάδα για «διπρόσωπη και υποκριτική πολιτική»

Εμφανής είναι ο εκνευρισμός της Άγκυρας για το αυστηρό μήνυμα που έστειλαν από το Παρίσι στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για διπρόσωπη και υποκριτική πολιτική και τόνισε: «Διδαχθείτε από την ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να πουν διάφορα στο αυτί σας. Έχετε δει στην ιστορία, ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλάβετε το ίδιο πράγμα».

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Τους περιμένουμε μέρα, να δούμε ποιος έχει δίκιο 

«Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός.

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 250 ευρώ

«Υπάρχει μια υποκριτική πολιτική. Αφενός επιμένουμε στο διάλογο, κάνουν πως το αντιλαμβάνονται και πάνε να απαντήσουν, όμως από την άλλη μόλις μείνουν μόνοι συνεχίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, βασισμένοι σε ψέματα και άρνηση, κάθε φορά που μιλάνε με τρίτες χώρες. Στα σπίτια τους δεν έχουν καθρέφτη; Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη! Κάποτε οι άνθρωποι κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν την αλήθεια. Και ίσως ντραπούν!», τόνισε.

Τουρκία: Παροξυσμός για το «νταηλίκια γιοκ» του Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

Ο Ακάρ είπε πως η Τουρκία κάνει μεγάλη υπομονή, αλλά «δυστυχώς η γειτονική μας Ελλάδα με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις συνεχίζει να αυξάνουν την ένταση και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε αυτό».

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα!

Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για τους προσωπικούς τους υπολογισμούς και την εσωτερική πολιτική».

Εμπρηστικός Ακάρ: Να πάρουν μαθήματα από την ιστορία οι Έλληνες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top