Μητσοτάκης από το Παρίσι: Τους περιμένουμε μέρα, να δούμε ποιος έχει δίκιο 

Μακρόν: Στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα, δε θα επιτρέψουμε αναταραχή   

Πλήρη στήριξη παρείχε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, όσον αφορά τις προκλήσεις της Τουρκίας, στη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι, με τον  Έλληνα Πρωθυπουργό,  Κυριάκο Μητσοτάκη.            

Τουρκία: Παροξυσμός για το «νταηλίκια γιοκ» του Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

«Στηρίζουμε πλήρως, και το λέω με σαφήνεια, την Ελλάδα. Η συμφωνία μας δεν θα επιτρέψει  καμία αναταραχή στην Α. Μεσόγειο» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος υπενθυμίζοντας τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής Ελλάδας – Γαλλίας, όπως και τη σχετική δήλωση που έκανε πρόσφατα η Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κολονά, από την Αθήνα, στη συνάντησή της με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. 

Μητσοτάκης Μαζί πιο ισχυροί – να έλθουν μέρα να δούμε ποιος έχει δίκιο     

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε στον Πρόεδρο Μακρόν για την ξεκάθαρη στήριξη στην Ελλάδα και ανέφερε ότι «η δική μας απάντηση στις απειλές είναι η ετοιμότητα», υπενθυμίζοντας ότι τα  πρώτα Ραφάλ πετούν ήδη και οι δύο πρώτες φρεγάτες Μπελαρά ναυπηγούνται». 

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα! 

«Ασπίδα μας δεν είναι μόνο τα όπλα μας, είναι και οι ισχυρές συμμαχίες μας. Κυρίως έχουμε όμως την δύναμη της νομιμότητας και των επιχειρημάτων μας» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος απευθυνόμενος στην Τουρκία σχετικά με τις απειλές «θα έρθουμε βράδυ» απάντησε: 

Ελλάδα – Τουρκία: Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Αιγαίο!  

«Όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της μέρας, εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του. Κρατάμε κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις, αλλά ανοικτό παράθυρο στις συζητήσεις». 

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης,  η Ελλάδα δεν είναι μόνο δύναμη αποτροπής, αλλά και δύναμη συνεργασίας. Απευθυνόμενος επίσης στον Γάλλο Πρόεδρο ανέφερε με νόημα: «Μαζί πιο ισχυροί».  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top