Η Ελλάδα χαρίζει στην Κύπρο κυβερνητικό αεροσκάφος: Καλοτάξιδο, Νίκο!

Μητσοτάκης: Απαντάμε με σταθερότητα στις ακρότητες της Τουρκίας

Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκε, εκτός των άλλων, η δωρέα ενός κυβερνητικού αεροσκάφους στην Κύπρο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις, λέγοντας πως η Ελλάδα με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο απαντάμε στις όποιες ρητορικές ακρότητες της Άγκυρας.

Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα οι τουρκικές προκλήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, αλλά «αυτό δε σημαίνει ότι εμείς, καθ' οποιοδήποτε τρόπο, θα αλλάξουμε την υπεύθυνη στάση με την οποία αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα».

Αναστασιάδης σε Ερντογάν: «Αποκλείεται να συναντηθούμε στα κατεχόμενα»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ενέργειας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ενθαρρύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση «να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες -όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές- διότι χωρίς ευρωπαϊκή αντιμετώπιση είναι πολύ δύσκολο να τιθασεύσουμε αυτή την εκρηκτική άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου».

H καραμανλική φωτογραφία - έκπληξη που δώσανε στον Κ. Μητσοτάκη στις Σέρρες

Μητσοτάκης - Αναστασιάδης στο Μαξίμου

«Επισημαίνω, όμως, ότι έχουμε αργήσει και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι γίνεται για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος», πρόσθεσε.

Ενέργεια: Πήραν φωτιά οι τιμές στα καυσόξυλα και τα πέλετ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στη δωρεά του αεροσκάφους από την ελληνική κυβέρνηση είπε: «Εκ μέρους τόσο του κυπριακού λαού, όσο και της κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου προσωπικά, θέλω θερμά να σάς ευχαριστήσω. Ήμασταν ίσως η μόνη εκ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, που δεν υπήρχε το μεταφορικό μέσο του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας και το σημαντικότερο είναι, λόγω της απομόνωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα σύνηθες ταξίδι στις Βρυξέλλες θα μπορούσε να σημαίνει έξτρα δύο μέρες στην επίσκεψη».

Θάνατος Γκορμπατσόφ: Η φωτογραφία που ανέβασε ο Μητσοτάκης

«Πολύ ορθά έχετε επισημάνει και χαίρομαι ειλικρινά γιατί πολλές από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε υιοθετούνται. Και όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ιδιαίτερα και όσον αφορά τις κυρώσεις που επιβάλλονται, πλείστες όσες των οποίων δυστυχώς δεν είναι στοχευμένες, πλήττουν κατά κύριο λόγο τα ευρωπαϊκά κράτη, αντί που ο στόχος θα έπρεπε να ήταν το καθεστώς της Ρωσίας που είναι και υπαίτιο για τον πόλεμο», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Καλοτάξιδο, λοιπόν!

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης έδωσαν το παρών στην επίσημη τελετή παράδοσης - παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα.

«Να ευχαριστήσω την ΕΑΒ, η οποία υπερέβαλε εαυτόν για να μπορούμε να έχουμε το αεροπλάνο ετοιμοπαράδοτο, με καινούργιες δεξαμενές οι οποίες αυξάνουν σημαντικά την εμβέλεια, για να μπορείτε να πετάτε -ας πούμε- χωρίς στάση από την Κύπρο στις Βρυξέλλες, που είναι το πιο συνηθισμένο ταξίδι το οποίο καλούμαστε να κάνουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το αεροσκάφος που παραδόθηκε σήμερα στην κυπριακή κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκςο Αναστασιάδης στην παράδοση κυβερνητικού αεροσκάφους στην Κύπρο

«Να ευχαριστήσω την ΕΑΒ, η οποία υπερέβαλε εαυτόν για να μπορούμε να έχουμε το αεροπλάνο ετοιμοπαράδοτο, με καινούργιες δεξαμενές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Eurokinissi

«Καλοτάξιδο, λοιπόν», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζετε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παραλάβει δωρεάν από τη γαλλική αεροπορική εταιρεία Dassault, που μεταξύ άλλων κατασκευάζει και τα μαχητικά Rafale, κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Falcon, στο πλαίσιο υποχρέωσής της σε Αντισταθμιστικά Ωφελήματα.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την παράδοση κυβερνητικού αεροσκάφους στην Κύπρο

Η Ελλάδα χαρίζει στην Κύπρο κυβερνητικό αεροσκάφοςΗ Ελλάδα χαρίζει στην Κύπρο κυβερνητικό αεροσκάφοςΗ Ελλάδα χαρίζει στην Κύπρο κυβερνητικό αεροσκάφοςΗ Ελλάδα χαρίζει στην Κύπρο κυβερνητικό αεροσκάφοςΗ Ελλάδα χαρίζει στην Κύπρο κυβερνητικό αεροσκάφοςΗ Ελλάδα χαρίζει στην Κύπρο κυβερνητικό αεροσκάφοςΗ Ελλάδα χαρίζει στην Κύπρο κυβερνητικό αεροσκάφος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top