Θάνατος Γκορμπατσόφ: Η φωτογραφία που ανέβασε ο Μητσοτάκης

Οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού και της ΠτΔ για τον τελευταίο ηγέτη της ΕΣΣΔ

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

«Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης.

«Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, έφυγε από τη ζωή σε μία χώρα και μια ήπειρο πολύ διαφορετικές από αυτές της δικής του εποχής. Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του, διαλυόμενο από τις αδυναμίες του», αναφέρει ο πρωθυπουργός, για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την πολιτική της περεστρόικα (μεταρρύθμιση).

Ο κ. Μητσοτάκης συνόδεψε την ανάρτηση με μία φωτογραφία από χειραψία του με τον πρώην πρόεδρο της ΕΣΣΔ.

«Κλειδώνει» μέχρι τη Δευτέρα το πακέτο της ΔΕΘ - Τι να περιμένουμε

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

H καταστολή του πραξικοπήματος σε βάρος του Γκορμπατσόφ

Σακελλαροπούλου: Έμαθε στη χώρα του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και διαφάνεια

Με αιχμές για το σημερινό πρόσωπο, που δείχνει η Ρωσία, είπε το δικό της «αντίο» στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές σε εννέα μήνες από τώρα

«Έφυγε από κοντά μας ο άνθρωπος που έμαθε στη χώρα του τι σημαίνει μεταρρύθμιση (περεστρόικα) και διαφάνεια (γκλάσνοστ). Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ συνέδεσε το όνομά του με το γκρέμισμα του Τείχους και τον εκδημοκρατισμό της Σοβιετικής Ένωσης. Όμως η μετάβαση έμελλε να παραμείνει ημιτελής και η Ρωσία δείχνει σήμερα το σκληρό πρόσωπο της ανελευθερίας. Εκείνος, πάντως, προσπάθησε. Αιωνία του η μνήμη», έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top