Ελληνοτουρκικά: Σε παροξυσμό τα τουρκικά ΜΜΕ

Επιμένει η Άγκυρα στο παραμύθι με το «λοκάρισμα» των τουρκικών F-16

Σε παροξυσμό οι Τούρκοι, με τα ΜΜΕ της γείτονος να ανακαλύπτουν «λοκάρισμα» τουρκικών F-16 από τους ρωσικούς πυραύλους S-300 που έχει αναπτύξει η Ελλάδα στην Κρήτη. Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, οι Τούρκοι επιχειρούν να εκθέσουν την Ελλάδα στη διεθνή κοινότητα, στήνοντας σκηνικό προβοκάτσιας. 

«Ελληνικοί S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16» - Διαψεύδει το ελληνικό Πεντάγωνο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, Επιμένουν και σήμερα οι Τούρκοι να αναπαράγουν «το παραμύθι» ότι οι πύραυλοι S-300 που έχουμε στην Κρήτη, εγκλώβισαν τάχα στις 23 Αυγούστου κάποια τουρκικά F-16, τα οποία σημειωτέον, προσπαθούσαν για πολλοστή φορά να εντοπίσουν την ακριβή θέση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος.  

Για ψευδή γεγονότα κάνει λόγο η Αθήνα

Η Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για προπαγάνδα που βγάζει μάτι και έγινε για συγκεκριμένο λόγο. Η τουρκική πλευρά επικαλείται ψευδή γεγονότα για να συμψηφίσει τους λόγους και τις αιτίες που έχουν αποκλείσει την Τουρκία από την προμήθεια εξοπλιστικών συστημάτων από τις ΗΠΑ.  

Οι στρατιωτικές πηγές είναι ξεκάθαρες: «Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Τις αναχαιτίσεις των αεροσκαφών που κάνουν παραβιάσεις και παραβάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και στο FIR Αθηνών, τις αναλαμβάνουν με επιτυχία, πάντα, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη»

Στην Αθήνα ο Τζον Κέννεντυ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας συζήτησαν για τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και για τα ενεργειακά με τον απεσταλμένο του Προέδρου Μπάιντεν για το κλίμα Τζον Κέρρυ. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών έδειξε (ΕΦΕ) στον αμερικανό αξιωματούχο και το χάρτη της τουρκικής «Γαλάζιας Πατρίδας». 

«Να καλέσουμε τους γείτονές μας και να ζητήσουμε από όλους να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν στους κανόνες προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και αναφέρομαι στο Δίκαιο της Θάλασσας» δηλώνει ο Νίκος Δένδιας

Τα ενεργειακά κυριάρχισαν στη συνάντηση στο Μ. Μαξίμου

«Θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω την ταχύτατη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε 2 γιγαβάτ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μόνο μέσα στο 2022. Και αυτό μας κατατάσσει στους πρωτοπόρους της Ευρώπης σε αυτό το μέτωπο» ξεκαθαρίζει σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top