«Ελληνικοί S-300 "λόκαραν" τουρκικά F-16» - Διαψεύδει το ελληνικό Πεντάγωνο

«Τίποτα τέτοιο δε συνέβη»

Διαψεύδουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές τους τουρκικούς ισχυρισμούς για «λοκάρισμα» τουρκικών F-16 από ελληνικούς S-300 / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε νέα προβοκάτσια μέσω διαρροών από το υπουργείο Άμυνας προχωρά σήμερα η Τουρκία. Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ελληνικοί S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο, εντείνοντας το κλίμα έντασης. Διαψεύδουν στρατιωτικές πηγές τους ισχυρισμούς των Τούρκων.

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκικά UAV πέταξαν πάνω από βραχονησίδες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα Συμεωνίδη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, Ελληνικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν για το περιστατικό ότι :

Τίποτα τέτοιο δε συνέβη. Τις αναχαιτίσεις των αεροσκαφών που κάνουν παραβιάσεις και παραβάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και στο FIR Αθηνών, τις αναλαμβάνουν με επιτυχία, πάντα, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι: «Ελληνικοί S-300 "λόκαραν" τουρκικά F-16»

Για νέο επεισόδιο στο Αιγαίο κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η Hurriyet. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το επεισόδιο συνέβη στις 23 Αυγούστου, δυτικά της Ρόδου, στα 10.000 πόδια, όταν S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16.

«Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους», αναφέρει η Hurriyet επικαλούμενη πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Μάλιστα, συνεχίζει λέγοντας ότι «τέτοιες πράξεις θεωρούνται εχθρικές ενέργειες σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ» και ότι «το λοκάρισμα πολεμικών αεροσκαφών με το ρωσικής κατασκευής σύστημα S-300 είναι ενάντια στις αρχές της Συμμαχίας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Αυγούστου δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο. Το πρώτο ζευγάρι πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά της Καρπάθου, στα 27.000 πόδια, στις 10:57 και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά της Καρπάθου, επίσης στα 27.000 πόδια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top