Συνεχίζει την προκλητική ρητορική της η Άγκυρα κατά της Ελλάδας 

Υπερπτήσεις και σήμερα από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο 

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική της κατά της Ελλάδας η Τουρκία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι προκλητικές  υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, όπως αυτές που σημειώθηκαν σήμερα πάνω από ελληνικές βραχονησίδες στο νότιο Αιγαίο. 

Την επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ 

Τα τουρκικά F-16 έβαλαν σήμερα στο «στόχαστρό» τους τις βραχονησίδες Διβούνια και Καμηλονήσι, δυτικά της Καρπάθου.  

Στις 11 το πρωί, δύο F-16 πέταξαν πάνω από το πρώτο στα 27.000 πόδια και άλλα δύο πέρασαν πάνω από το δεύτερο στο ίδιο ύψος. Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε, όπως κάνει πάντα, σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά. 

Τουρκία: Νέα πρόκληση με υπερπτήσεις F-16 πάνω από δύο ελληνικά νησιά

Οι νέες κατηγορίες Ερντογάν – Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας και η απάντηση της Αθήνας  

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  επανήλθε στις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας, με αφορμή αυτή τη φορά το μεταναστευτικό.   

«Στα τελευταία δύο χρόνια σώσαμε τις ζωές 41. 000 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά. Οι βάρκες τους βυθίστηκαν και αφέθηκαν να πεθάνουν από την Ελλάδα» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, για απαντήσει από πλευράς Ελλάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου:    

«Κάποιοι εργαλειοποιούν την παρουσία των ανθρώπων αυτών θέτοντάς τους σε κίνδυνο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ευρώπη και στις γειτονικές τους χώρες».   

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζητάει ξανά να μοιραστούν τα έσοδα από το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ για το θέμα της αγοράς των νέων F-16, αρνείται να μπει όρος, αυτά να μην παραβιάζουν τον ελληνικό ενάεριο χώρο.     

«Εμείς δεν θα αγοράσουμε F-16, ή άλλο προϊόν, με όρους και με τρόπο που μας δένει τα χέρια και τα πόδια. Αν δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω γιατί να τα αγοράσω;» αναρωτήθηκε!  

Προκλητικός και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όταν ερωτήθηκε προβοκατόρικα από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο παρενόχλησης του τουρκικού γεωτρύπανου από ελληνικά πλοία. 

«Το πλοίο γεωτρήσεων “Αμπντουλχαμίντ Χαν” συνεχίζει τις έρευνες του. Το συνοδεύει και διασφαλίζει την ασφάλεια του η φρεγάτα “Γκεντίζ”. Ελπίζουμε να μην κάνουν κανένα λάθος»  διαμήνυσε με  προκλητικό τρόπο.   


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top