Πανελλήνιες 2022: Μέχρι τέλος της εβδομάδας η ανακοίνωση των βάσεων

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις, όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Πανελλήνιες 2022: Μέχρι 500 μόρια κάτω οι δημοφιλείς σχολές – Πίνακες

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός σημείωσε ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι βάσεις να ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ώστε οι οικογένειες και οι υποψήφιοι φοιτητές να μπορέσουν να κάνουν καλύτερα τον προγραμματισμό τους για τη νέα χρονιά. 

«Τα τελικά αποτελέσματα, για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια, θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου», είπε η κ. Κεραμέως.

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

Ο υποψήφιος, όπως είπε, μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με SMS στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Πανελλήνιες 2022: Πού θα κυμανθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής

Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει αύξηση και στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Πανελλήνιες: Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Πτώση αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι βάσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, με βάσει τις επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες.

Πανελλήνιες - Αριστούχοι στο star.gr: Πώς είναι να γράφεις 20άρια

Όπως είχε δηλώσει στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη, η κ. Έφη Ριζά από τον Φροντιστηριακό Οργανισμό Σπουδή οι χαμηλές βαθμολογίες σε συνδυασμό με τους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αναμένεται να προκαλέσουν πτώση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών.

Πανελλήνιες 2022: Χαμηλές βαθμολογίες που θα φέρουν πτώση των βάσεων

Συγκεκριμένα στο 1ο επιστημονικό πεδίο, όπου διαπιστώνεται μείωση του αριθμού των υποψηφίων κατά 4.000, αναμένεται μείωση των βάσεων, κυρίως εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων στα Αρχαία Ελληνικά.

Όσον αφορά στο 2ο επιστημονικό πεδίο παρατηρήθηκαν χαμηλές βαθμολογικές επιδόσεις στα Μαθηματικά, που δεν αντισταθμίζονται από τις επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα του πεδίου, στοιχεία που επίσης θα οδηγήσουν σε αντίστοιχη πτώση των βάσεων, αλλού μικρότερης και αλλού μεγαλύτερης έκτασης.

O Ιρανός πρόσφυγας με τα 18.250 μόρια στις Πανελλήνιες μίλησε στο star.gr

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο  οι χαμηλότερες βαθμολογικές επιδόσεις, κυρίως σε επίπεδο αριστούχων, στα βασικά θετικά μαθήματα, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, αναμένεται να οδηγήσουν σε μικρή πτώση τις βάσεις εισαγωγής και στις σχολές του συγκεκριμένου πεδίου, στο επίπεδο των 100 – 150 μορίων. 

Πανελλήνιες 2022: Πώς να υπολογίσετε τα μόρια - Οι συντελεστές βαρύτητας

Τέλος, σύμφωνα με την κ. Ριζά, στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο, παρά τη μεγαλύτερη αποτυχία στα Μαθηματικά, τα καλύτερα βαθμολογικά αποτελέσματα συνολικά στα υπόλοιπα μαθήματα αναμένεται να συγκρατήσουν τις βάσεις και να υπάρξουν αυξομειώσεις, κυρίως στις μεσαίες βαθμολογικά σχολές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top