Πανελλήνιες - Αριστούχοι στο star.gr: Πώς είναι να γράφεις 20άρια

Η Εύη Χαρίλα και η Κων/να Γιαντσίδη είχαν χόμπι το βόλεϊ αλλά το θυσίασαν

Όλα όσα είπε η Εύη Χαρίλα με τα 19.890 μόρια στις φετινές Πανελλήνιες

Οι βάσεις εισαγωγής στα ελληνικά ΑΕΙ ανακοινώθηκαν χθες, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Οι πρώτες των πρώτων όπως όλα δείχνουν περνούν στις σχολές που ονειρεύονταν, αφού «άγγιξαν» το απόλυτο άριστα. Η Εύη Χαρίλα από το 4ο Γενικό λύκειο Λαμίας συγκέντρωσε συνολικά 19.890 μόρια και όπως όλα δείχνουν εισάγεται στην Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ, τη σχολή που επιθυμεί. Η Εύη έγραψε 20 στη Χημεία και τα Μαθηματικά, 19,9 στη Φυσική και 19,6 στην Έκθεση. 

Βάσεις 2022: Αυτές είναι οι 20 σχολές με τις υψηλότερες βάσεις

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Πίστευα σίγουρα στον εαυτό μου. Δεν είχα κοιτάξει τις λύσεις μετά από τις Πανελλήνιες, επομένως δεν ήξερα ακριβώς πόσο καλά τα είχα πάει, απλά περίμενα να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και τελικά δικαιώθηκα» είπε στο star.gr.

Η Εύη Χαρίλα αριστούχων των Πανελλαδικών

Η Εύη Χαρίλα συγκέντρωσε 19.890 μόρια στις φετινές Πανελλήνιες και άγγιξε το απόλυτο άριστα

Όπως πρόσθεσε, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα συναισθήματά της είναι ανάμεικτα

«Από τη μία χαίρομαι για τη δική μου επιτυχία και των φίλων μου και από την άλλη στεναχωριέμαι για ορισμένους, οι οποίοι ίσως δεν κατάφεραν να πετύχουν αυτό που ήθελαν ή ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να απογοητεύονται, αλλά να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους», σημείωσε. 

Η Εύη Χαρίλα

«Δεν μπορώ να πω ότι στερήθηκα κάτι. Υπήρχαν και οι έξοδοι και ο χρόνος για χαλάρωση και τις δραστηριότητες που ήθελα. Μόνο το βόλεϊ στερήθηκα.. Θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι πάλι με το βόλεϊ», είπε η Εύη Χαρίλα. 

H ίδια αγαπά το βόλεϊ και ακούει όλα τα είδη μουσικής, δείχνοντας όμως μία ιδιαίτερη προτίμηση στα έντεχνα και ροκ ελληνικά. Αγαπημένο της τραγούδι είναι οι “Κακές Συνήθειες” του Μίλτου Πασχαλίδη, ενώ η δική της κακιά συνήθεια είναι τα γλυκά, για τα οποία τρέφει μεγάλη αδυναμία.

O Ιρανός πρόσφυγας με τα 18.250 μόρια στις Πανελλήνιες μίλησε στο star.gr

«Θέλω να εξερευνήσω και να μάθω ακόμη περισσότερα...»

Με αυτήν την βαθμολογία η κ. Χαρίλα μπορεί να περάσει σε όποια σχολή θέλει, ωστόσο, στόχος της είναι να σπουδάσει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ

«Αγαπημένο μου μάθημα ήταν τα Μαθηματικά τα οποία λατρεύω από μικρή. Μέχρι πρόσφατα σκεφτόμουν να σπουδάσω στο Μαθηματικό, όμως στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών υπάρχουν και άλλοι τομείς και κλάδοι που θα μπορούσα να εξελιχθώ περισσότερο. Υπάρχει η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Πληροφορική, τα Συστήματα Θέλω να τα εξερευνήσω και να μάθω ακόμη περισσότερα. Δεν μπορώ να πω ότι ονειρεύομαι να πάω στο εξωτερικό και να ασχοληθώ εκεί με κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα όμως θα ήθελα να εξελιχθώ σε αυτό το Τμήμα», είπε.

Η Εύη Χαρίλα

Σε Άνδρο, Πάρο, Σκιάθο και Ράχες, θα μοιράσει το φετινό καλοκαίρι της η Εύη Χαρίλα. 

Πανελλήνιες 2022: Χαμηλές βαθμολογίες που θα φέρουν πτώση των βάσεων

«Το μεγαλύτερο δώρο που πήρα εχθές ήταν η ασφάλεια ότι έχω περάσει στη σχολή που θέλω»

Το απόλυτο άριστα άγγιξε και η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη στη Ρόδο, η οποία πληροφορήθηκε εχθές ότι συγκέντρωσε 19.600 μόρια. Αν και έβγαλε έναν από τους μεγαλύτερους βαθμούς στη χώρα, σήμερα επέστρεψε κανονικά στην επιχείρηση που διατηρούν οικογενειακοί φίλοι και στην οποία εργάζεται. Μαθήτρια μέχρι πρότινος, του Λυκείου Αφάντου στη Ρόδο, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ότι σε αυτήν την ζωή τίποτε δεν χαρίζεται... 

«Στη Φυσική και στη Χημεία έγραψα 20, στη Βιολογία 19,8 και στην Έκθεση 18,6. Ένιωσα μία τεράστια ανακούφιση και χαρά. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Δεν περιγράφονται. Το μεγαλύτερο δώρο που πήρα εχθές ήταν η αναγνώριση των κόπων μου και η ασφάλεια ότι έχω περάσει στη σχολή που θέλω», σημείωσε στο star.gr.

Όλα όσα είπε η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη η οποία συγκέντρωσε συγκέντρωσε 19.600 μόρια

Στόχος της, είναι να σπουδάσει Ιατρική, αν και όπως είπε, δεν έχει ακόμη καταλήξει σε ποια πόλη θα ακολουθήσει τα όνειρά της.

Τη βαθμολογία σίγουρα δεν την περίμενα. Πίστευα όμως ότι έχω γράψει καλά και ήμουν αρκετά ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου.

Πανελλήνιες: «Δεν ήταν θέμα δυσκολίας…»

Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος για την επιτυχία δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για κανέναν υποψήφιο. Χρειάστηκε, όπως είπαν, πείσμα, οργανωμένο διάβασμα και πρόγραμμα για να επιτύχει κάποιος τους στόχους του, ενώ στην πορεία προς τις Πανελλήνιες κάθε ένας μετρά τις δικές του θυσίες

«Στερήθηκα αρκετές στιγμές από την ψυχαγωγία και τον ύπνο, αλλά άξιζε το αποτέλεσμα. Τον τελευταίο καιρό θυσίασα τα χόμπι μου. Έπαιζα βόλεϊ σε μία ομάδα. Η θέληση είναι το παν και η προσήλωση στο πρόγραμμα», είπε η κ. Γιαντσίδη.

Η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη

Η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη, θέλει να σπουδάσει Ιατρική

Αναφερόμενη στον χρόνο που αφιέρωνε για να επιτύχει τον στόχο της, η κ. Χαρίλα σημείωσε ότι εκτός τις ώρες που περνούσε στο σχολείο και στο φροντιστήριο, καθημερινά διάβαζε περίπου τρεις ώρες στο σπίτι και πέντε ώρες τα σαββατοκύριακα.

«Δεν ήταν θέμα τόσο δυσκολίας (οι Πανελλήνιες)… Αν κάποιος έχει σωστό πρόγραμμα, οργάνωση και μπορεί να διαχειριστεί ορισμένα πράγματα, τότε θα τα καταφέρει. Χρειάζεται σίγουρα η προετοιμασία από το Γυμνάσιο, αλλά κυρίως η κάλυψη των κενών στο Λύκειο, ούτως ώστε να μπορέσει κάποιος να ανταπεξέλθει σε κάθε πιθανό θέμα και δυσκολία», εκτίμησε. 

Πανελλήνιες: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον αριστούχο πρόσφυγα από το Ιράν

«Καθημερινά μου έτρωγαν 45 λεπτά από το διάβασμα οι μετακινήσεις»

Με δεδομένο ότι η κ. Γιαντσίδη μένει σε διαφορετικό χωριό από αυτό στο οποίο βρίσκεται το λύκειο στο οποίο φοιτούσε, η ίδια αναγκαζόταν καθημερινά να τρέχει από το σπίτι, στο σχολείο και από εκεί στο φροντιστήριο.

«Το μεγαλύτερο δώρο ήταν η αναγνώριση και η ασφάλεια ότι έχω περάσει τη σχολή που θέλω», είπε η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη

«Το μεγαλύτερο δώρο ήταν η αναγνώριση και η ασφάλεια ότι έχω περάσει τη σχολή που θέλω», είπε η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη

«Ήταν χρονοβόρες οι μετακινήσεις και μου στερούσαν χρόνο από το διάβασμα. Το σπίτι μου είναι αρκετά κοντά με το σχολείο, ήθελα ένα τέταρτο, ωστόσο η όλη τη διαδικασία με το φροντιστήριο στην πόλη και μετά πίσω στο χωριό, μου έτρωγε περίπου 45 λεπτά την ημέρα σίγουρα. Ήταν κουραστικό σωματικά και ψυχικά, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Αναγκαστικά έπρεπε να το κάνω και το έκανα με χαρά», είπε μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top