Αυτοψία Μητσοτάκη στην Πεντέλη: «Είμαστε ευγνώμονες», είπε σε πυροσβέστες

«Έχουμε και τον Αύγουστο μπροστά μας, να είμαστε έτοιμοι»

Στις περιοχές που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Πεντέλη, βρίσκεται αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε στις 10.30 το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το οποίο εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς, και συνομίλησε με πυροσβέστες, αλλά και με υπαλλήλους του νοσοκομείου.

Έχουμε μία εικόνα της έκτασης της ζημιάς. Αυτό που κρατώ ως θετικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά, παρότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό, είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου. Από εδώ και στο εξής θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές, υπεύθυνες για την αποκατάσταση», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια στάσης στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Πυροσβεστικού Σώματος, στην πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης.

Φωτιά Πεντέλη: «Δύο πυρκαγιές ξεκίνησαν σχεδόν ταυρόχρονα»

«Είμαστε ευγνώμονες» είπε ο κ. Μητσοτάκης στους πυροσβέστες, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για το έργο και τη δουλειά τους.

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι πάλεψαν στο πεδίο» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η μάχη δόθηκε με «ακραίους» ανέμους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα καμένα της Πεντέλης

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε στις 10.30 το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το οποίο εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς / Eurokinissi

Φωτιά Πεντέλη: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στους πληγέντες Δήμους

«Έχουμε εικόνα της ζημιάς. Είναι θετικό ότι ο αριθμός των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές είναι περιορισμένος σε σχέση με την έκταση του φαινομένου. Θα γίνει η καταγραφή, έχουμε εμπειρία πια και οι πολίτες θα αποκατασταθούν άμεσα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ρώτησε τους πυροσβέστες εάν πρόλαβαν να ξεκουραστούν, έστω και για λίγο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα καμένα της Πεντέλης

«Είμαστε ευγνώμονες» είπε ο κ. Μητσοτάκης στους πυροσβέστες / Eurokinissi

Φωτιά στην Πεντέλη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού από τον Στυλιανίδη

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, καθώς η αντιπυρική περίοδος παραμένει σε εξέλιξη. «Θέλω να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, είμαστε ακόμα στα τέλη Ιουλίου, ο Αύγουστος είναι μπροστά μας. Και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στην πίσω πλευρά του νοσυλευτικού ιδρύματος, όπου δόθηκε η μάχη για να μην εξαπλωθεί η φωτιά σε χώρους όπου βρίσκονταν εύφλεκτα υλικά, όπως η δεξαμενή με το οξυγόνο. Συνομίλησε επίσης με το νοσηλευτικό προσωπικό που τον περίμενε έξω από το νοσοκομείο.

Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το σημείο «Πηγή Καρακαντά», στο δρόμο από Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο, από όπου ήταν ορατά όλα τα σημεία από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε την Τετάρτη από το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες και υπογράμμισε τον καλύτερο συντονισμό σε σχέση με το παρελθόν.

Φωτιά Πεντέλη: Η αποτίμηση Μητσοτάκη για τον κρατικό μηχανισμό  

Παράλληλα, άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να προήλθε από εμπρησμό η καταστροφική πυρκαγιά: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε, θα έχουμε περισσότερα, όταν ολοκληρώσει η πυροσβεστική το ανακριτικό έργο της».

Δείτε φωτορεπορτάζ από την αυτοψία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πεντέλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα καμένα της ΠεντέληςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στα καμένα της ΠεντέληςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στα καμένα της ΠεντέληςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στα καμένα της ΠεντέληςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στα καμένα της Πεντέλης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top