Φωτιά Πεντέλη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού και από Μητσοτάκη  

Δεσμεύθηκε για στήριξη των πυρόπληκτων ο πρωθυπουργός 

Δήλωση για τη φωτιά στην Πεντέλη,  όπως και για τις υπόλοιπες πυρκαγιές στην Αττική, έκανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκoς Μητσοτάκης από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.    

Στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, όπως και νωρίτερα ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμού για τη φωτιά στην Πεντέλη. 

Φωτιά στην Πεντέλη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού από τον Στυλιανίδη
    

Κατά την έναρξη των δηλώσεων του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πυροσβέστες τους εθελοντές, τους αστυνομικούς και τους πολίτες για τη συμβολή τους στην κατάσβεσή της.    

«Ήταν μια πυρκαγιά που είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά» τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι  «όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό και κυρίως με πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με το παρελθόν».   

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τις φωτιές σε Μέγαρα και Σαλαμίνα   

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Μέγαρα και στη Σαλαμίνα  αντιμετωπίζονται με τα εναέρια μέσα και εξέφρασε την αισιοδοξία του. 

Όσον αφορά τα αίτια της φωτιάς στην Πεντέλη ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, για  την Πεντέλη δεν αποκλείεται και η περίπτωση του εμπρησμού». 

Φωτιά Πεντέλη: Η τιτάνια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Δέσμευση για στήριξη των πυρόπληκτων σε Πεντέλη – Ανθούσα – Διώνη 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Star, o κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η πολιτεία θα είναι στο πλευρό όσων επλήγησαν με μεγάλη ταχύτητα, ιδίως για αυτούς που υπέστησαν μεγάλες ζημιές. 

Επισήμανε ακόμη ότι με το 112 έγιναν εκκενώσεις με απόλυτη ασφάλεια, «ώστε να προστατεύσουμε τοι υπέρτατο αγαθό».  

Φωτιά Πεντέλη: Μάχη με τις φλόγες σε Διώνη και Δασαμάρι - Καίγονται σπίτια

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση του Star για τη διαχείριση της κατάσβεσης, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης: «Δε θα κάνω καμία κρίση την ώρα της μάχης. Το μόνο που θα πω είναι ότι υπάρχει ένα πολύ καλύτερο επίπεδο συντονισμού σε σχέση με το παρελθόν».  

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κλιματική αλλαγή,  ειδικά στη Μεσόγειο, για την οποία πλέον κράτος και πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και επέστησε την προσοχή των πολιτών για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου.        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top