Μητσοτάκης για LNG σε Αλεξανδρούπολη: Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος

«Μία αναπτυξιακή κοσμογονία συντελείται στην περιοχή»

«Η Ελλάδα στους επόμενους 20 μήνες θα μπορεί να υποδεχθεί σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του για την έναρξη υλοποίησης κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG.

O πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα πρωτοστατεί και «έχει φροντίσει ήδη για τη δική της ενεργειακή επάρκεια», για να προσθέσει: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο, ενώ είναι μία υψηλής τεχνολογίας κατασκευή».

Ξεκινά η κατασκευή του σταθμού LNG σε Αλεξανδρούπολη – Τα οφέλη για Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη εκπέμπει διπλό μήνυμα: «Πρώτον, ότι θα μπορέσουμε να υποκαταστήσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο και δεύτερον, ότι οι χώρες μας είναι έτοιμες να αναλάβουν έναν νέο ρόλο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη

Επίδομα καυσίμων: Πώς θα πάρουν το fuel pass όσοι δεν έχουν smartphone

Ο ίδιος επισήμανε πως θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους μετόχους, καθώς «το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από επενδύσεις που καθιστούν την Ελλάδα σημαντικό ενεργειακό κόμβο».

Οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις η επιδότηση για το ρεύμα

Ο Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη

«Η Ελλάδα στους επόμενους 20 μήνες θα μπορεί να υποδεχθεί σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Πηγή φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος σταθμός LNG μπορεί να αντικαταστήσει ένα σημαντικό τμήμα της προμήθειας φυσικού αερίου στα Βαλκάνια.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα όσα θα κάνει στο ταξίδι του στις ΗΠΑ

«Αυτό το πρόγραμμα δείχνει την ετοιμότητά μας να απαντήσουμε στις προκλήσεις του παρόντος αλλά και την αξία της συμπόρευσης μας και της προσήλωσης στον στόχο για τις νέες πηγές ενέργειας», είπε.

«Μία αναπτυξιακή κοσμογονία συντελείται στην περιοχή»

«H κυβέρνησή μας προτιμά να μιλά με έργα και όχι με λόγια. Και καθώς συμπληρώνουμε τον Ιούλιο τον τρίτο χρόνο στην διακυβέρνηση του τόπου, τα έργα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί γίνονται πράξη. Και σήμερα το έργο το οποίο εγκαινιάζουμε είναι μία μόνο απόδειξη του πώς η Ελλάδα αλλάζει, του πώς η Θράκη αλλάζει, του πώς ο Έβρος αλλάζει, του πώς η Αλεξανδρούπολη αλλάζει», τόνισε, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια των εγκαινίων της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην περιοχή. 

Ποιες συσκευές «καίνε» περισσότερο ρεύμα – Πώς θα μειώσετε τον λογαριασμό

«Αυτός ο τόπος είναι προικισμένος με απίστευτα πλεονεκτήματα αλλά χρειαζόταν μία στήριξη από την Πολιτεία, προκειμένου να ξεφύγει από τη στασιμότητα και να ξεδιπλώσει πλήρως τις αναπτυξιακές του δυνατότητες. Αυτό γίνεται πράξεις σήμερα, γίνεται πράξη στη Θράκη, γίνεται ειδικά πράξη στην Αλεξανδρούπολη, όπου δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι συντελείται πραγματικά μία αναπτυξιακή κοσμογονία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Οι αποφάσεις για το φυσικό αέριο – Πότε θα πληρωθεί η Gazprom

Ακρίβεια: Η λίστα με τα τρόφιμα που θα αυξηθούν έως 50% τον Μάιο και Ιούνιο

«Σήμερα, στο χώρο μιας παλιάς χωματερής, ορθώνεται μία ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασίας οικιακών αποβλήτων. Θα δέχεται, όπως είπε ο κ. Περιφερειάρχης, τα απορρίμματα των τεσσάρων Δήμων της Ροδόπης αλλά και δύο Δήμων του Έβρου: της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου. Είναι μία μονάδα η οποία έχει δυναμικότητα 45.000 τόνους ετησίως, εκ των οποίων οι 6.000 τόνοι είναι προδιαλεγμένα οικιακά απόβλητα. Και νομίζω ότι πρέπει να συγκρατήσουμε τα εξής στοιχεία: την μείωση κατά σχεδόν 60% του εισερχόμενου όγκου αποβλήτων που οδηγείται προς ταφή, την ανάκτηση του 12% των σύμμεικτων απορριμμάτων -τα χρήσιμα δηλαδή υλικά τα οποία θα διοχετευτούν στη συνέχεια στην ανακύκλωση- αλλά φυσικά και τις 40 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργούνται», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλέξανδρούπολη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη

 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top