Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα όσα θα κάνει στο ταξίδι του στις ΗΠΑ

Οι λεπτομέρειες και το παρασκήνιο της επίσκεψης σε Ουάσινγκτον και Βοστώνη

To ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα περιλαμβάνει τελικά την Ουάσιγκτον και την Βοστώνη. Τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο αποκάλυψε σήμερα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στις ΗΠΑ, Δημήτρη Σουλτογιάννη, η αρχική σκέψη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού να διαρκέσει σύνολο 8 ημέρες και να περιλαμβάνει την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη το Σικάγο και την Βοστώνη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκλήθηκε να μιλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο

Με τις εξελίξεις όμως να τρέχουν ειδικά στην αγορά ενέργειας αποφασίστηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να λείψει από την Αθήνα για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, θα αφιχθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 15 Μαΐου, η συνάντηση με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο θα γίνει στις 16 ενώ την επόμενη ημέρα θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στην ολομέλεια του Κογκρέσου. Στις 18 του μήνα και πριν επιστρέψει στην Αθήνα θα υπάρξει ομιλία του σε αμερικανικό think tank. 

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιστρέψει εκ νέου στις ΗΠΑ και την Βοστώνη στις 23 Μαΐου όπου υπάρχει προγραμματισμένη ομιλία του στο Boston College, ενώ σε περίπτωση που οι εξελίξεις δεν το επιτρέψουν υπάρχει σκέψη αυτή η ομιλία να γίνει μέσω διαδικτύου. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top