Πλεύρης: Μπαίνουμε σε νέα φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μέτρα αλλά χωρίς υποχρεωτικότητα

«Μπαίνουμε σε νέα φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό», είπε ο Θάνος Πλεύρης, κατά την έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

«Τα μέτρα υπάρχουν χωρίς να μπαίνουμε σε διαδικασία υποχρεωτικότητας, γιατί έχουμε μία άλλη επιδημιολογική εικόνα», είπε ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει τη λογική του «zero covid», όπως στην Κίνα.

Σανγκάη: Σκληρές εικόνες από το αυστηρό lockdown – Φήμες για νέα παραλλαγή

Όπως εξήγησε, «οι δείκτες μας επιτρέπουν να πάμε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορωνοϊό. Το πλαίσιο είναι δυναμικό, θα βλέπουμε την πορεία της πανδημίας και αναλόγως θα προσαρμοζόμαστε».

Πλεύρης έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό

«Τα μέτρα υπάρχουν χωρίς να μπαίνουμε σε διαδικασία υποχρεωτικότητας, γιατί έχουμε μία άλλη επιδημιολογική εικόνα», είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ηπατίτιδα: Ανησυχία στο υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα στο εξωτερικό

Ο κ. Πλεύρης είπε πως πλέον έχει εμβολιαστεί το 85% του ενήλικου πληθυσμού (πάνω από 90% οι άνω των 60 ετών) και πως λόγω της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Παράλληλα, εξήγησε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) έχει ενισχυθεί.

«Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που λήφθηκαν από την αρχή της πανδημίας. Αναγνώρισε ότι συχνά ήταν ιδιαίτερα σκληρά, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι είχαν σκοπό και στόχο να μειώσουμε τις απώλειες από την πανδημία.

Άρση μέτρων: Σκέψεις για διαγραφή προστίμου σε όσους εμβολιάστηκαν

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έως τις 31 Μαρτίου

«Η χώρας μας βρέθηκε σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, συνεχίζοντας ότι «η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί το νέο πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας, βλέπουμε να μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες».

Θάνος Πλεύρης έκτακτη ενημέρωση για κορωνοϊό

Στην ενημέρωση συμμετείχαν και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και επικούρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 1η Μαΐου - Πετάμε και τις μάσκες

«Από 1η Μαΐου μπαίνουμε στο νέο πλαίσιο. Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί. Θα βλέπουμε την πορεία της πανδημίας και αναλόγως θα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε», είπε ο υπουργός.

Τέλος, για την 4η δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό από το φθινόπωρο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από το ECDC. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top