Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έως τις 31 Μαρτίου

Για περιοριστικά μέτρα: Οδηγούμαστε σε πλήρη αποκλιμάκωση

Εκτός ΕΣΥ (Εθνικού Συστήματος Υγείας) θα βρεθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από τις 31 Μαρτίου, που λήγει η προθεσμία, η οποία έχει δοθεί από την κυβέρνηση.

Εξαίρεση σε αυτό, όπως τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, αυτό δεν αφορά υγειονομικούς, οι οποίοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός περάν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι.

Ανακούφιση σε εστίαση και διασκέδαση από τη χαλάρωση των μέτρων

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου. Ο νόμος λέει ότι αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει», επεσήμανε.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός σε μόνιμη βάση ο εμβολιασμός.

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως θα οδηγούμαστε σταδιακά σε συνεχή αποκλιμάκωση των μέτρων.

«Τα μέτρα θα είναι πλέον στα απαραίτητα, δεδομένου ότι η νέα μετάλλαξη (σ.σ.: μετάλλαξη Όμικρον) δεν είναι ανησυχητική μετάλλαξη. δεν είναι απλό κρυολόγημα, αλλά επειδή η νοσηρότητά της έχει αλλά χαρακτηριστικά, πιο ήπια από τη Δέλτα, η μεταδοτικότητα της είναι σε τέτοιο βαθμό, που ό,τι μέτρα και να πάρεις είναι αρκετά δύσκολο να περιορίσεις τη μετάδοση, αλλά και δεδομένου ότι υπάρχει πια υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και η Ελλάδα είναι πια στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η κατεύθυνση είναι η αποκλιμάκωση των μέτρων», εξήγησε.

«Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν την κοινωνική ζωή, αυτά που έχουν παραμείνει ουσιαστικά είναι το κομμάτι των γηπέδων, που σιγά σιγά επανεξετάζουμε, και η όρθια διασκέδαση. Αυτά τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα την εβδομάδα από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων», κατέληξε.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top