Σανγκάη: Σκληρές εικόνες από το αυστηρό lockdown – Φήμες για νέα παραλλαγή

Σοκ από τις εικόνες φρίκης που προκαλούν απορίες

Τρόμο προκαλούν οι εικόνες που έρχονται καθημερινά από την Σανγκάη, η οποία βρίσκεται σε αυστηρό lockdown λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η καραντίνα είναι τόσο αυστηρή και τα μέτρα τόσο σκληρά, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σκηνές ξυλοδαρμών, εφόδους σε σπίτια, στρατόπεδα καραντίνας, θανατώσεις ζώων, αλλά και αποχωρισμός παιδιών από τη μάνα τους.

Οι κινεζικές αρχές απειλούν με πολύ αυστηρές ποινές τους κατοίκους της Σανγκάης, στην περίπτωση που παραβιάσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Lockdown στη Σανγκάη: Σκοτώνουν τα κατοικίδια που έχουν κορωνοϊό!

Περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμη και βασικά είδη κατανάλωσης, ενώ ζουν υπό το καθεστώς απειλών, αν τολμήσουν να μιλήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όσα υποφέρουν.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει την  πολιτική της «μηδενικής ανοχής» και της «δυναμικής εκκαθάρισης της Covid-19», κρατώντας σε κατ' οίκον περιορισμό τους πάντες. Έτσι, η η κυκλοφορία στους δρόμους επιτρέπεται μόνο σε όσους εργάζονται για την ανάσχεση της πανδημίας ή πρέπει να μεταφέρουν κάποιο ασθενή σε νοσοκομείο.

Όλη αυτή η ακραία διαχείριση της κατάστασης έχει οδηγήσει και σε πυροδότηση φημών για το αν υπάρχει κάποιος άλλος ιός ή κάποια άγνωστη και νέα παραλλαγή, που προσπαθούν να ελέγξουν οι Κινέζοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top