Οικονόμου για ακρίβεια: Θα πάρουμε εμείς μέτρα, εάν δεν παρέμβει η Ευρώπη

«Θα συνεχίσουμε την στήριξη όσο διαρκεί η κρίση»

«Ο πρωθυπουργός επιμένει στην προσπάθεια για ευρωπαϊκή λύση. Κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος. Οι δράσεις αυτές δεν πρέπει να αργήσουν», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ξεκαθάρισε, «εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα, θα υπάρξουν εθνικά. Θα συνεχίσουμε την στήριξη αυτή όσο διαρκεί η κρίση».

Έρχονται μέρες δύσκολες για όλη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο Οικονόμου

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι σε πολλούς λογαριασμούς η ρήτρα αναπροσαρμογής ξεπερνά σε κόστος την κατανάλωση ρεύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: ««Η κυβέρνηση όλο το διάστημα στηρίζει τους καταναλωτές για να μετριαστούν οι συνέπειες από τις μεγάλες ανατιμήσεις. Παράλληλα με την ενεργοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επεξεργαζόμαστε και το δικό μας εθνικό σχέδιο για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

Οικονόμου: Είμαστε σε φάση ταχείας αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων

«Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε την τιμή του ρεύματος που πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν 14 με 15 χώρες που ο καταναλωτής πληρώνει το ρεύμα ακριβότερο. Εμείς γνωρίζουμε ότι έχουμε υψηλές τιμές και η κυβέρνηση στηρίζει διαρκώς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Είναι σε εξέλιξη σχέδιο», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας πως η αδυναμία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς ρεύματος προβληματίζει την κυβέρνηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top