Έρχονται μέρες δύσκολες για όλη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο Οικονόμου

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης

«Καμία ομάδα πολιτών δεν έμεινε και δεν θα μείνει αβοήθητη», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατότητα για την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις.

Ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται είναι και η μείωση του ΦΠΑ για τα τρόφιμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους δύο δισ. ευρώ, ώστε να συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ότι - στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της επισιτιστικής επάρκειας - ανοίγει η πλατφόρμα για τα αποθέματα των αγαθών.

Επάρκεια τροφίμων: Γιατί μπήκε πλαφόν στο ηλιέλαιο

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι η εκτόξευση των τιμών και οι κερδοσκοπικές τάσεις προκαλούν πρωτόγνωρες ανατιμήσεις και «είναι καθημερινός ο Γολγοθάς τόσο για οικογένειες όσο και για επιχειρήσεις».

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια στους Έλληνες. Δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται να γίνεται χειρότερη. Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες για όλη την Ευρώπη. Ήδη σε όλες τις χώρες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει. Θα συνεχίσουνε τις στοχευμένες παρεμβάσεις», είπε.

Επίδομα καυσίμων: Πώς εκδίδετε την ψηφιακή κάρτα στο gov.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα στήριξης τον Απρίλιο ενώ είπε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Τι είπε για τα εγκλήματα στην Μπούτσα

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως είπε  δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

Ουκρανία: Οργή στη Δύση για τη θηριωδία στην Μπούτσα

«Η κηλίδα στους δράστες για τα εγκλήματα στην πόλη Μπούτσα θα είναι ανεξίτηλη», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top