Πληροφορίες Star: Πρώτα στο Κίεβο ο Δένδιας και μετά στη Μαριούπολη

Πώς απαντά το ΥΠΕΞ στην προσπάθεια προσέγγισης των ΗΠΑ από την Τουρκία   

Νέες πληροφορίες  για το ταξίδι του Νίκου Δένδια ως επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής στην Ουκρανία μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Δένδιας: Θέλω να ηγηθώ της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα πάει πρώτα στο Κίεβο (καθώς του το ζήτησε ο Ουκρανός ομόλογός του Κουλέμπα) και μετά στη Μαριούπολη. Μαζί με την ελληνική αποστολή θα είναι και οι Γάλλοι, οι οποίοι μιλούν ταυτόχρονα και με τους Τούρκους, αν και οι τελευταίοι δεν έχουν ομογενείς στην περιοχή. 

Σε κάθε περίπτωση παίρνει μεγάλες διαστάσεις η πρωτοβουλία της Ελλάδας και του Ν. Δένδια -  για την οποία ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέσπασε τα εύσημα του Προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι – καθώς έχει πλέον διεθνή «ομπρέλα». 

Αποθεώνει Δένδια ο Ζελένσκι: Ευγνώμων για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Την ίδια ώρα όπως αναφέρουν στο Star διπλωματικές πηγές, η Αθήνα εκτιμά ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να  αξιοποιήσει τον ρόλο του διαμεσολαβητή προς τους Αμερικανούς για να: 
-τον ξαναβάλουν στο πρόγραμμα των F-35
-να εκσυγχρονισουν τα F-16.

Συνάντηση Δένδια-Σούκρι: Μπλόκο στα τουρκικά παιχνίδια εναντίον της Ελλάδας

Το ΥΠΕΞ της χώρας μας από την πλευρά του θα φροντίσει να  υπενθυμίσει στην Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα είναι ο στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, με συγκεκριμένες αρχές και χωρίς καιροσκοπικές πρακτικές.      
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top