Δημοσκόπηση: Μπροστά με 7 μονάδες η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιον ξένο ηγέτη «συμπαθούν» περισσότερο οι Έλληνες; 

Με 7 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της Prorata που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Μαρτίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Δημοσκόπηση: Ακρίβεια και Ουκρανία «επισκίασαν» τον κορωνοϊό

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκέντρωσε 31% και προγείται του ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωσε 24%. Τρίτο κόμμα καταγράφεται το Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ με 12,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 2%. 

Ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο

Η ικανοποίηση από το έργο της ΝΔ φτάνει το 33%, ενώ αντίστοιχα η ικανοποίηση από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ το 21%. Σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ικανοποίηση από το έργο του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ φθάνει στο 21%, του ΚΚΕ στο 11%, του ΜεΡΑ25 από το 15% της προηγούμενης μέτρησης στο 10%, ενώ της Ελληνικής Λύσης από το 8% της προηγούμενης μέτρησης στο 12%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata, τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους συμμετέχοντες κατά την τρέχουσα περίοδο είναι η αρχικά ακρίβεια και ακολουθούν οι χαμηλοί μισθοί, οι συνθήκες εργασίας και τα εθνικά θέματα. 

Παράλληλα, οι Έλληνες αισθάνονται κυρίως αρνητικά συναισθήματα, όπως η απογοήτευση, ο θυμός, ο φόβος και η απελπισία. 

Ποιον ξένο ηγέτη «συμπαθούν» περισσότερο οι Έλληνες; 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αναδεικνύεται στον συμπαθέστερο ηγέτη, με την πλειονότητα (57%) να εκφράζει τη «συμπάθειά» της προς το πρόσωπο του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top