Ρουσόπουλος: Δε νομίζω να σταματήσει ο Πούτιν, θα πάει μέχρι τέλους

«Έπρεπε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση και την πήραμε»

«Δε νομίζω ότι ο Πούτιν θα σταματήσει. Θα πάει μέχρι τέλους», εκτίμησε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στον Σκάι για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εκτίμησε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος «πάει να επιβάλει μια καινούργια κατάσταση σε όλη τη χώρα και αυτό θα του πάρει μέρες».

«Οι μάχες που δίνονται και ειδικά μέσα στις πόλεις δεν τελειώνουν εύκολο, ούτε γρήγορα», σημείωσε.

Ρουσόπουλος για Ουκρανία: Περνάμε σε ιστορικά πολύ διαφορετική εποχή

Σχολιάζοντας το εάν επηρεάζεται η χώρα μας από τις απειλές κατά των χωρών, που στέλνουν βοήθεια στην Ουκρανία, τόνισε: «Νομίζω πως αυτή τη στιγμή δεν μας επηρεάζουν οι απειλές. Ακόμη και η εντολή για πυρηνικά, που εκτοξεύτηκε από τον ίδιο, τον Σεργκέι Λαβρόφ και άλλα στελέχη του, είναι μια απειλή ακραία, πάνω στον εκνευρισμό τους γιατί περίμεναν ότι θα τελειώσει νωρίτερα όλο αυτό. 

Σκληρή κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τις κυρώσεις σε Ρωσία και ολιγάρχες

Παράλληλα, σημείωσε πως η πυρηνική απειλή «στρέφεται και εναντίον του εαυτού του».

Έγγραφα «φωτιά»: Οι Ρώσοι σχεδίαζαν ο πόλεμος να κρατήσει 15 ημέρες!

«Η θέση της της χώρας είναι καθαρή και είναι σε απόλυτη ιστορική συνέχεια με ό,τι έχουμε κάνει στο παρελθόν. Δεν είναι μακριά το 1940-45...  Δεν μπορεί να ξεχάσουμε ότι η Τουρκία κήρυξε τον Άξονα αντίπαλο λίγο πριν τελειώσει ο πόλεμος. Η ουδετερότητα δε θα μας βοηθούσε σε καμία περίπτωση», είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Αν περιμένουμε ότι θα συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον Ερντογάν που μας απειλεί διαρκώς και θα φωτιστεί στα γαλανόλευκα ένα κτίριο στις Βρυξέλλες, δεν έχουμε κάνει τίποτα. Έπρεπε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση, την πήραμε, στείλαμε και οπλισμό. Δεν είμαστε ουδέτεροι, έχουμε και 120 -150.000 ομογενείς στην περιοχή, που βρίσκονται εκεί χιλιάδες χρόνια», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top