Ρουσόπουλος για Ουκρανία: Περνάμε σε ιστορικά πολύ διαφορετική εποχή

Για Πούτιν: Η πολλή εξουσία φθείρει πολύ

«Είναι ένας άλλος άνθρωπος από αυτόν που θυμάμαι», δήλωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος για τον Βλάντιμιρ Πούτιν, τον είπε είχε συναντήσει πολλές φορές επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή ως υπουργός Επικρατείας.

«Η εντύπωση που σου έδινε όταν τον πρωτοσυναντούσες ήταν ενός ανθρώπου απόμακρου, αλλά στην κουβέντα επάνω, μιλώντας με αυτή την χαμηλή αλλά επιβλητική φωνή, έδειχνε έναν άνθρωπο με στρατηγικό σχέδιο», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον Σκάι.

Πώς θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία ο πόλεμος στην Ουκρανία

«Ο Πούτιν που ήξερα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος με ευγένεια, που δε σε κοιτούσε αφ’ υψηλού», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα παρατηρήσατε πως στη συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο Σολτς, φεύγει και τον αφήνει πίσω του να ακολουθεί. Ποτέ δεν το έκανε αυτό με προσκεκλημένο του, φερόταν με ευγένεια».

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας έχει ξεφύγει από τα όρια του δυτικού πολιτισμού και πως κάνει πράξεις που ξεφεύγουν από τα όρια των διεθνών συνθηκών.

Παγώνει τις «χρυσές βίζες» για τους Ρώσους πολίτες η Ελλάδα

«Μας ανησυχεί η ανακοίνωσή του για ετοιμασία των πυρηνικών οπλοστασίων», υπογράμμισε, σχολιάζοντας στη συνέχεια: «Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει, αλλά λένε πως η εξουσία φθείρει, η πολλή εξουσία φθείρει πολύ».

«Περνάμε σε πολύ διαφορετική ιστορικά εποχή», είπε ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα που ανακύπτει λόγω  της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πόλεμος Ουκρανία: Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι πρόσφυγες

«Οι χώρες υποδοχής για πρόσφυγες είναι η Ρουμανία, η Πολωνία, η Μολδαβία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία. Αυτή τη στιγμή έχουμε μετρήσει 368.000 πρόσφυγες, αριθμός αρκετά υψηλός για τις λίγες ημέρες που διαρκεί η κρίση. Πάνω από 100.000 είναι στην Πολωνία. Δυστυχώς οι προβλέψεις είναι για πολύ περισσότερους», σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συμβούλιο Ευρώπης: Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης ο Ρουσόπουλος

Τέλος, απαντώντας στο εάν ο Βλάντιμιρ Πούτιν μπορεί να κάνει πίσω, είπε: «Έχει πάρει απόφαση ότι θα ξαναγράψει την ιστορία. Άρα ένας άνθρωπος που έχει λάβει τέτοια απόφαση, είναι δύσκολο να υποχωρήσει, δίνοντας ένα μήνυμα ότι έχασε. Χρειάζεται και από τη Δύση να του δοθεί το περιθώριο “να σώσει τα προσχήματα”. Δεν είναι εύκολο, νομίζω ότι θα κρατήσει αρκετά αυτό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top