ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: Άτυπο lockdown χωρίς οικονομική στήριξη   

Κάνει λόγο για «αντιφάσεις και παλινωδίες» – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη

Για «αντιφάσεις, παλινωδίες και τελικά άτυπο lockdown χωρίς οικονομική στήριξη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, την επίσπευση ισχύος των οποίων, από το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου,  ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με την προσθήκη της απαγόρευσης της μουσικής σε εστίαση - διασκέδαση.    

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι στα σενάρια της κυβέρνησης!

Η ανακοίνωση είναι σε οξύ ύφος, για μία ακόμη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και συνοδεύεται από προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος».   

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης για τα κρούσματα 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία:

Νέα ανάρτηση Τσίπρα: Να επιστρέψει αμέσως ο Μητσοτάκης στην Αθήνα    

«Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τι έρχεται, όλοι οι ειδικοί και η αντιπολίτευση προειδοποιούσαν και δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να αποτρέψει νέες εκατόμβες νεκρών και νέο καταστροφικό lockdown, μόνο και μόνο για να αποφύγει την απαιτούμενη οικονομική στήριξη. Ακόμα και σήμερα, με περισσότερα από 60.000 κρούσματα τις τελευταίες τρεις μέρες, ο εθνικός τουρίστας με απίστευτες παλινωδίες, μπρος πίσω και καπέλωμα των επιστημόνων, προσποιείται πως παίρνει μέτρα, χωρίς ωστόσο καμία ουσία και με μόνο κριτήριο το πολιτικό του κόστος.

Τα ημίμετρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος μπροστά στην καταστροφή δηλώνει «αισιόδοξος», και τα οποία είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 3 Γενάρη, επιβεβαιώνουν ότι στην κυβέρνηση είτε είναι εγκληματικά ανόητοι πέρα από ανίκανοι, είτε απλά ότι έχουν επιλέξει ανοσία αγέλης και δεν τολμούν να το πουν ευθέως, διότι το ΕΣΥ είναι ήδη υπό κατάρρευση εδώ και 3 μήνες και έχουμε ήδη ξεπεράσει τους 20.500 νεκρούς.

Ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει, ούτε κουβέντα για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ούτε κουβέντα για δωρεάν παροχή ράπιντ τεστ σε όλους τους πολίτες και ιχνηλάτηση – ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ούτε αναφορά σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα και θεραπευτικά σκευάσματα, ούτε ένα μέτρο για τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης στα σχολεία με το αδιανόητο πρωτόκολλο 50+1% και στα ΜΜΜ με το καθημερινό πάστωμα δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ούτε κουβέντα για επανεκκίνηση του εμβολιασμού πόρτα πόρτα και ειδική καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Μόνο αντιφάσεις, παλινωδίες και τελικά άτυπο lockdown στην εστίαση χωρίς την αυτονόητη οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος για τη ζωή».
 

Κριτική και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα νέα μέτρα  

Κριτική στα νέα μέτρα και την επίσπευσή τους άσκησαν  και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν στις ανακοινώσεις τους:   

ΚΙΝΑΛ: «Το κριτήριο του πολιτικού κόστους που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και την οικονομία». 

ΚΚΕ: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με τις παλινωδίες και τα “μπρος πίσω”;» 

EΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: «Η κυβέρνηση με τις εγκληματικές της αποφάσεις κατέστρεψε οικονομία και κοινωνία, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία». 

ΜέΡΑ 25 (δήλωση εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη): «Η Μητσοτάκης Α.Ε. αποδεικνύει πως κινείται διαρκώς δόλια, επικίνδυνα και εγκληματικά, αδιαφορώντας πραγματικά για τη δημόσια υγεία».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top