Την Πέμπτη 23/12 οι αποφάσεις της κυβέρνησης για νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τα σενάρια για μέτρα σε εστίαση, λιανεμπόριο, σχολεία από τον Ιανουάριο

Στη λήψη έκτακτων αυστηρών μέτρων για την πανδημία προχωρά αύριο. Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση, μετά από εισήγηση των ειδικών. Τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων προτείνουν μάσκες παντού και ματαίωση των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και αθλητικούς αγώνες χωρίς θεατές, σύμφωνα 

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Νέα μέτρα με μάσκα παντού και αναβολή εκδηλώσεων 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, οι ειδικοί που συνεδρίασαν σήμερα προτείνουν στην κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα, από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου δηλαδή, τη ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους. Ήδη ο Δήμος Αθηναίων ακύρωσε την εκδήλωση για την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για το τι θα γίνει και με τον εορτασμό των Θεοφανίων. 

Οι ειδικοί προτείνουν ακόμη την διεξαγωγή αθλητικών αγώνων στα γήπεδα χωρίς θεατές, αλλά και να επιβληθεί μάσκα παντού, δηλαδή να τη φοράμε συνεχώς και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ ειδικά στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μεταφοράς πρέπει να φοράμε μάσκα ΚΝ95 αυξημένης προστασίας (ή διπλή μάσκα).  

Όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα οφείλουν να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό rapid test τη δεύτερη και τέταρτη μέρα.

Αλλάζει το σύστημα αντιμετώπισης της πανδημίας και ο ρόλος της Επιτροπής  

Νέα αυστηρά μέτρα σε δύο δόσεις 

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης πάντως θα ανακοινωθούν αύριο από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. 

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου όμως  θα συνεδριάσουν και πάλι οι ειδικοί για να προτείνουν αυστηρά μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου. “Μόνο γενικό lockdown δεν συζητάμε» λένε από την κυβέρνηση, αλλά προσθέτουν ότι «όλα τα άλλα είναι ανοιχτά». 

Για την εστίαση προτείνεται  ωράριο ως τις 11 ή 12 το βράδυ και μειωμένες πληρότητες. Στο τραπέζι πλέον μπαίνει και ο πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τους μεικτούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Νέα μέτρα μετά τις γιορτές: Εστίαση έως τις 12, όριο πελατών και τηλεργασία

Θα συζητηθεί ακόμη και η επιβολή ορίου πελάτων με βάση τα τετραγωνικά, πράγμα που αν προχωρήσει θα αλλάξει πολλά στο λιανεμπόριο, ενώ θα εξεταστεί και η αλλαγή των πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των σχολείων μετά τις γιορτές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top