Καραγκούνης για κορωνοϊό: Δεν ήξερα εάν θα ξαναδώ την οικογένειά μου

Το λάθος που έκανε και κόλλησε κορωνοϊό

Τις στιγμές αγωνίες που έζησε νοσηλευόμενος 12 ημέρες στο νοσοκομείο, έχοντας νοσήσει με κορωνοϊό, περιέγραψε ο Κώστας Καραγκούνης.

«Αυτή η ασθένεια είναι πολύ ύπουλη και, υπό μία έννοια, σε κοιμίζει», είπε ο βουλευτής και πρώην υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha.

Όμικρον: Αναποτελεσματικά σχεδόν όλα τα μονοκλωνικά αντισώματα

Εξηγώντας τι εννοεί, τόνισε πως τις πρώτες 9 ημέρες είχε πολύ ήπια συμπτώματα και έναν πονόλαιμο, που στη συνέχεια έφυγε.

«Από την 6η – 7η μέρα ένιωθα πως ο οργανισμός μου έχει καταπέσει, αλλά περίμενα να περάσουν τα συμπτώματα και να επιστρέψω στις δραστηριότητές μου. Κάποια στιγμή την 9η μέρα υπήρξε ένα μικρό λιποθυμικό επεισόδιο και πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο», υπογράμμισε.

Όπως είπε, την επόμενη ημέρα είχε πυρετό, έντονο βήχα και εξάντληση. Μετά την τρίτη ημέρα της νοσηλείας το οξυγόνο άρχισε να πέφτει συνεχώς, που έβαλε μάσκα παροχής οξυγόνου και, όπως παραδέχθηκε, φοβήθηκε.

Όμικρον: Έρχονται νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά

«Από εκεί ξεκινάει ο τρόμος για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Να μην ξέρεις αν θα τα βγάλεις πέρα και αν θα ξαναδείς την οικογένειά σου», είπε με συγκλονιστική ειλικρίνεια, λέγοντας πως έβλεπε τα παιδιά του με βιντεοκλήση και η μεγάλη κόρη του τον ρωτούσε «εάν είναι όλα καλά».

Ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε λάθος του πως έβγαλε τη μάσκα του για κάποια στιγμή σε κλειστό χώρο και ουσιαστικά αυτό εκτιμά ότι «πλήρωσε».

Ο βουλευτής της ΝΔ απηύθυνε και έκκληση σε όλο τον κόσμο, «από η στιγμή που καταλάβει κάποιος ότι το πράγμα δεν πάει καλά, να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο».

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, στο οποίο νοσηλεύτηκε, και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμιά διάκριση στα νοσοκομεία, αφού όλα παρέχουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες», καθώς και ότι «το προσωπικό τους κάνει εξαιρετική δουλειά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top