Πλεύρης: Κυρώσεις στον ΠΑΟΚ για ανεμβολίαστους θεατές στην Τούμπα     

Θεοδωρικάκος: Οι περισσότεροι θεατές στα ελληνικά γήπεδα δε φορούν μάσκα

Κυρώσεις εις βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παρουσία ανεμβολίαστων οπαδών στις κερκίδες της Τούμπας, στον αγώνα με τον Άρη την Κυριακή για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.   

ΠΑΟΚ: Στον εισαγγελέα όσοι ευθύνονται για τα επεισόδια στην Τούμπα

Αιτία το γεγονός ότι από τους τέσσερις συλληφθέντες στα επεισόδια που έγιναν στη Τούμπα οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι και δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα, αν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικά παιχνίδια σε γήπεδο  και προφανώς οι συγκεκριμένοι οπαδοί είχαν εισέλθει παράνομα στις κερκίδες του γηπέδου.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινές στα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα της Κυριακής, από οπαδούς που πετούσαν φωτοβολίδες και  εισήλθαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο, ερχόμενοι σε σύγκρουση  με αστυνομικές δυνάμεις και προκαλώντας την προσωρινή διακοπή του αγώνα.    

Επεισόδια στο ΠΑΟΚ - ΆΡΗΣ: Μπήκαν τα ΜΑΤ στο γήπεδο - 4 συλλήψεις

«Πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι από τις χθεσινές συλλήψεις στο γήπεδο της Τούμπας υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια ομάδα δεν έκανε σωστά τον έλεγχο για τον κόσμο που μπήκε μέσα. Συνεπώς εκτός από τις κυρώσεις για τα περιστατικά βίας θα επιβληθούν και κυρώσεις για την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων»  δήλωσε ο  κ. Πλεύρης. 

Πλεύρης για μετάλλαξη «Όμικρον»: Θα έχουμε εικόνα σε 10-15 μέρες

Ο Υπουργός Υγείας πρόσθεσε: 

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η δυνατότητα που δίνεται να υπάρχει κόσμος σε κάποιους χώρους αρκεί να είναι εμβολιασμένοι σε αυτό δεν υπάρχει διαπραγμάτευση από την πλευρά της πολιτείας. Όσοι δεν το τηρούν θα υποστούν κυρώσεις και θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο. Κατανοώ ότι δεν μπορείς εύκολα να βλέπεις στα γήπεδα ποιοι φορούν μάσκα και ποιοι όχι. Αλλά αν είναι ή όχι εμβολιασμένος μπορείς να το τηρήσει και αν δεν το κάνεις θα υποστείς τις κυρώσεις οι οποίες ενδεχομένως είναι και ποινικές λόγω της έκθεσης των υπόλοιπων φιλάθλων στον κίνδυνο της διασποράς».

Θεοδωρικάκος: Οι περισσότεροι θεατές στα ελληνικά γήπεδα δε φορούν μάσκα 

Στο ζήτημα της παρουσίας της πλειοψηφίας των φιλάθλων σε όλα τα ελληνικά γήπεδα χωρίς μάσκα αναφέρθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Μιλώντας συγκεκριμένα για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Θεοδωρικάκος έφερε ως αρνητικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα. «Οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκα» σημείωσε ο Υπουργός προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το μέτρο της απαγόρευσης της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα της χώρας μας.  

Ζήτησε από τους φιλάθλους να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις ομάδες τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πάμε στο γήπεδο να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα και το αγαπημένο μας άθλημα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ας προστατέψουν όλοι και τους εαυτούς τους και την ομάδα τους» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top