Πλεύρης για μετάλλαξη «Όμικρον»: Θα έχουμε εικόνα σε 10-15 μέρες

Γεωργιάδης: Δε θα κλείσει η αγορά, έχουμε σχέδιο

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Όμικρον - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/11)

«Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες», ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στη μετάλλαξη «Όμικρον», η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, είπε πως «θα έχουμε εικόνα για τη μετάλλαξη Όμικρον τις επόμενες 10-15 ημέρες».

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Πού έχει εντοπιστεί στην ΕΕ - Τι θα κάνει η Ελλάδα

Ο κ. Πλεύρης είπε πως οι εμβολιασμοί κινούνται σε καλά επίπεδα, συγκεκριμένα σε επίπεδα Μαρτίου, και σημείωσε πως πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη δόση, έχοντας πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Nέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους πριν τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση.

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος - Πάρτε μέτρα

Ο κ. Πλεύρης είπε, εξάλλου, ότι μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Τέλος, όσον αφορά τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 - 11 ετών στην Ελλάδα εκτίμησε μετά την απόφαση του ΕΜΑ είναι πιθανό να υπάρξει έγκριση και στη χώρα μας. Ωστόσο, παρέπεμψε σχετικά στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Γεωργιάδης: Δε θα κλείσει η αγορά για τα Χριστούγεννα

Κατηγορηματικός, ως προς το ότι η αγορά δε θα κλείσει τα Χριστούγεννα, εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως πως είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε την κατάσταση με τη μετάλλαξη «Όμικρον».

«Μια μετάλλαξη δεν είναι σίγουρο αν θα επικρατήσει. Φαίνεται ότι δε δείχνει να έχει προς το παρόν πολύ μεγάλη νόσηση», σημείωσε.

«Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Η πανδημία σταδιακά ξεφουσκώνει, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν, ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο και για την περίπτωση που υπάρχει ξέσπασμα της πανδημίας με τη μετάλλαξη «Όμικρον».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top