Τσίπρας: Προχειρότητα από Μητσοτάκη, ανακοινώνει κάθε 25 μέρες μέτρα

«Σας ακούει ο πολίτης και νομίζει ότι βρίσκεται αλλού»

Για «έλλειψη ικανότητας» και «προχειρότητα» κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας, από το βήμα της Βουλής, στον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ακρίβεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων και την ενέργεια.

Τρία έκτακτα μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Αρχές Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ πρωτοαναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο ζήτημα της ακρίβειας και ανακοίνωσε μέτρα. Από τότε κάθε 25 μέρες ανακοινώνει μέτρα. Και είναι τόσο ανεπαρκή, που κρατάνε 3 μέρες», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Και δε φτάνει η προχειρότητα, αλλά έχετε και αυτή την κατασκευασμένη προπαγάνδα να σας αποθεώνει. Τα ακούει αυτά ο μέσος πολίτες και νομίζει ότι βρίσκεται αλλού. Ειδικά όταν έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος ή όταν πάει στο σούπερ μάρκετ», είπε και πρόσθεσε: «Προσπαθείτε να μας παρουσιάσετε μια πλασματική εικόνα».

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεοληπτική εμμονή σε αποτυχημένες συνταγές περί αυτόματης ρύθμισης της αγοράς, ενώ έκανε λόγο για «ανήθικο εθισμό» στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα στοιχεία της πανδημίας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη.

«Δημιουργείτε πλασματική εικόνα με δημιουργική λογιστική»

Ο κ, Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι δημιουργούν πλασματική εικόνα με πραγματικά στοιχεία, χρησιμοποιώντας δημιουργική λογιστική.

«Επαναλαμβάνετε δήθεν μέτρα και τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις. Το έχουμε μάθει το τροπάριο με τις παγκόσμιες κρίσεις. Παγκόσμια κρίση η πανδημία, αλλά εδώ έχουμε τους περισσότερους θανάτους. Παγκόσμια κρίση η κλιματική, αλλά εδώ κάηκαν τα περισσότερα στρέμματα δάσους. Παγκόσμια κρίση η ενεργειακή, αλλά εδώ εχουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις. Για σταθείτε μια στιγμή. Δεν γίνεται να μην υπάρχει ευθύνη στην κυβέρνηση», είπε.

«Είστε η κυβέρνηση των deals – Μετατρέψατε τη ΔΕΗ σε κομπάρσο»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως την ώρα της πιο σκληρής ενεργειακής κρίσης, έχει αφήσει τα ολιγοπώλια στην ενέργεια να αλωνίζουν.

«Επιλέγετε τώρα να μετατρέψετε τη ΔΕΗ από πρωταγωνιστή σε κομπάρσο. Το “Δ” δεν υπάρχει πια, δεν είναι Δημόσιο. Η ΔΕΗ εδώ και 2 χρόνια που κυβερνάτε πρωταγωνιστεί σε ένα ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων που δήθεν μετά έρχεστε εσείς να ανακόψετε με ψίχουλα και ψέματα και μνημειώδη προχειρότητα», σημείωσε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ, αποκλείοντας από αυτή το Δημόσιο: «Το σχέδιο το δουλεύετε εδώ και 2 χρόνια όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση και απαξιώνατε τη ΔΕΗ. Το μόνο που ξέρετε είναι να κάνετε delas για τα εξοπλιστικά, deals για την ενέργεια, deals με την υγεία τους κλινικάρχες. Είστε η κυβέρνηση των deals».

Τι είπε για τα 3 νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά και για τα μέτρα στήριξης, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ως αξιωματική αντιπολίτευση στις δικές του κυβερνήσεις.

«Η 13η σύνταξη ήταν ψίχουλα. Τα 250 ευρώ, τώρα, είναι μεγάλη κοινωνική πολιτική. Η επικοινωνία έχει και τα όριά της. Αυτά συγκρούονται με την πραγματικότητα», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top