Ελλάδα - Γαλλία... Κύπρος- Αίγυπτος συμμαχία! Τετραμερής ΥΠΕΞ στην Αθήνα 

Και ξεχωριστή συνάντηση Δένδια με τον Γάλλο ΥΠΕΞ  

Νίκος Δένδιας ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει στην Αθήνα, στις 19 Νοεμβρίου 2021, Τετραμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Γαλλίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. 

Nέες απειλές από τον Χουλουσί Ακάρ - Η απάντηση του Νίκου Δένδια

Ειδικότερα, στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry και ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Jean–Yves Le Drian.

Δένδιας από τη Λευκωσία: Η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, η Συνάντηση διεξάγεται σε συνέχεια των προηγούμενων διαβουλεύσεων και του τακτικού συντονισμού μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου με τη Γαλλία στο πλαίσιο του σχήματος «3 + 1». Η τελευταία συνάντηση έλαβε χώρα διαδικτυακά με συμμετοχή και του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, τον Μάιο του 2020.

Κατά την διάρκεια της ανωτέρω Συνάντησης αναμένεται να εξετασθούν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Λιβύη, Κόλπο, Σαχέλ, καθώς και το Κυπριακό.

Επίσης αναμένεται να συζητηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και διεθνείς προκλήσεις όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Μετά το τέλος των εργασιών της Συνάντησης προγραμματίζεται να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.  

Η συνάντηση Δένδια – Λε Ντριάν 

Πριν την τετραμερή συνάντηση ο Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ.

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Κίνηση - ματ στο Αιγαίο

Μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. 

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στις άριστες διμερείς σχέσεις όπως αυτές αναβαθμίστηκαν με την υπογραφή της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Κυπριακό, στις εξελίξεις στην Λιβύη μετά την Διάσκεψη των Παρισίων, στην περιοχή του Σαχέλ, καθώς και στην ενίσχυση της πολυδιάστατης συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top